Szaporító? Mit csináljak? Kihez fordulhatnék? Nem akarok belekeveredni, de.
Tudomásom van róla, hogy egy helyen irdatlan körülmények között tartanak kutyákat, és szaporítanak. Legalább 7 különböző kutyafajtát számoltam meg. Rottweiller, chihuahua (csivava), farancia buldog, angol buldog, yorkshiere terrier, westi...Őket láttam, egy csöpp udvarra zárva, kennelekben. Egy 2m x 3m-es kennelben különböző chihauahua kutyusok voltak bezárva, legalább 10-en. Borzasztó volt őket ott látni, minden kutyát. elszomorító. Sajnos nem csak a kutyák élnek tábori körülmények között, de a tulajdonosokat sem veti fel a pénz, borzasztó szegénység van. Tudom a kutyák tartása sokba kerül, de egy kis kedvencet, nem lehet ilyen helyen "tárolni". Szerintem szaporítók lehetnek, de nem szeretném megütni a bokámat, nem akarok bíróságra sem járkálni, semmi ilyesmi, csak a kutyák körülményei nagyon aggasztanak.
Láthatóan nem éheznek, mert jó "kondiban" van mindegyik, de kétlem, hogy ezt a legalább 50-60 kutyát, ami ott van sétáltatnák. Nem hülyéskedek ennyi minimum van a telepen.:( Szerintem 0 a foglalkozás ezekkel az állatokkal.
Mit tehetnék én ez ügyben? Tanács valaki?
Csak azt nem értem, mért van az, ha feltesz valaki egy kutyás kérdést, hogy szeretne xy kutyát venni, annak s mindenki a torkának ugrik, és mint egy véres kardot huszkodtok meg (tisztelet a kivételnek), hogy nehogy szaporítótól vegyen az ember.
Ugyanakkor, ha valakinek van arról tudomása, hogy xy helyen, valaki kutya-tenyésztelepet üzemeltet, ami bűzlik a szaporítás és a szaporító szagától, azt le kell b@szni, a lábáról, hogy mit képzel, nincs jobb dolga (esetemben nekem), hogy feljelentgessen?
Vajon ti, akik ilyen bőszen tiltakoztatok, ti mit tennétek a helyemben? Vagy ti is csak amolyan "mondva csinált kutyatartók, kutyabarátok vagytok, akik elfordítják még a fejüket is, ha az orruk előtt kínoznak meg egy állatot?
Akkor ez most hogy is van? Nézzen már mindenki tükörbe, és ne itt álszenteskedjen! Tisztelet a kivételnek, és annak a maradék 2-3%-nak aki valóban értékes információval szolgált, és tényleg segíteni akart.
Nem mertem fényképezni, mert attól tartok, megvernek....:(
De szerencsére vannak segítőkész ismerőseim, és állatmentő szervezetek amik remélhetőleg tudnak valamit lépni ez ügyben.
Írj emailt a sachaqiel@activist.com címre.
Írd le mit láttál, kb mennyi kutyáról van szó, cím stb. minden fontos lehet. A névtelenséget biztosítjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!