Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szaporító? Mit csináljak?...

Szaporító? Mit csináljak? Kihez fordulhatnék? Nem akarok belekeveredni, de.

Figyelt kérdés

Tudomásom van róla, hogy egy helyen irdatlan körülmények között tartanak kutyákat, és szaporítanak. Legalább 7 különböző kutyafajtát számoltam meg. Rottweiller, chihuahua (csivava), farancia buldog, angol buldog, yorkshiere terrier, westi...Őket láttam, egy csöpp udvarra zárva, kennelekben. Egy 2m x 3m-es kennelben különböző chihauahua kutyusok voltak bezárva, legalább 10-en. Borzasztó volt őket ott látni, minden kutyát. elszomorító. Sajnos nem csak a kutyák élnek tábori körülmények között, de a tulajdonosokat sem veti fel a pénz, borzasztó szegénység van. Tudom a kutyák tartása sokba kerül, de egy kis kedvencet, nem lehet ilyen helyen "tárolni". Szerintem szaporítók lehetnek, de nem szeretném megütni a bokámat, nem akarok bíróságra sem járkálni, semmi ilyesmi, csak a kutyák körülményei nagyon aggasztanak.

Láthatóan nem éheznek, mert jó "kondiban" van mindegyik, de kétlem, hogy ezt a legalább 50-60 kutyát, ami ott van sétáltatnák. Nem hülyéskedek ennyi minimum van a telepen.:( Szerintem 0 a foglalkozás ezekkel az állatokkal.

Mit tehetnék én ez ügyben? Tanács valaki?

2012. máj. 21. 00:12
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Csak azt nem értem, mért van az, ha feltesz valaki egy kutyás kérdést, hogy szeretne xy kutyát venni, annak s mindenki a torkának ugrik, és mint egy véres kardot huszkodtok meg (tisztelet a kivételnek), hogy nehogy szaporítótól vegyen az ember.

Ugyanakkor, ha valakinek van arról tudomása, hogy xy helyen, valaki kutya-tenyésztelepet üzemeltet, ami bűzlik a szaporítás és a szaporító szagától, azt le kell b@szni, a lábáról, hogy mit képzel, nincs jobb dolga (esetemben nekem), hogy feljelentgessen?

Vajon ti, akik ilyen bőszen tiltakoztatok, ti mit tennétek a helyemben? Vagy ti is csak amolyan "mondva csinált kutyatartók, kutyabarátok vagytok, akik elfordítják még a fejüket is, ha az orruk előtt kínoznak meg egy állatot?

Akkor ez most hogy is van? Nézzen már mindenki tükörbe, és ne itt álszenteskedjen! Tisztelet a kivételnek, és annak a maradék 2-3%-nak aki valóban értékes információval szolgált, és tényleg segíteni akart.

2012. máj. 21. 21:00
 12/16 anonim ***** válasza:
Valamit félreértettél. Én nem írtam, hogy nálunk divat lenne a kóbor állat, mert nincsen kóbor kutya az utcákon. Nem írtam olyat sem, hogy mindenki össze-vissza pároztatja. Az emberi tudatlanságról írtam, hogy egyrészről nem értik ez miért rossz másrészről nem is tudnak róla, hogy ez nem jó dolog.. Baráti áron meg eladják ismerősöknek stb mert igény van rá (pl mopsz), de nem feltételezném, hogy orrba szájba elletnék, szerintem bőven elég ha 1x előfordul. Én itt élek erre tudok csak példát felhozni nem szeretnék általánosítani.
2012. máj. 21. 21:22
 13/16 anonim ***** válasza:
0%
Én személy szerint azonnal lefilmeztem volna, és útba ejtem a jegyzőt illetve a rendőrségen megteszem a feljelentést. Én "csak" ennyit csináltam volna a gyik-re feltett kérdés helyett.
2012. máj. 22. 08:22
 14/16 A kérdező kommentje:

Nem mertem fényképezni, mert attól tartok, megvernek....:(

De szerencsére vannak segítőkész ismerőseim, és állatmentő szervezetek amik remélhetőleg tudnak valamit lépni ez ügyben.

2012. máj. 22. 11:07
 15/16 anonim ***** válasza:
A facebook-on is vannak olyan menhelyesek akik tettek már közzé hasonló rajtakapást. Esetleg ott is próbálkozhatnál, írhatnál nekik.
2012. máj. 22. 14:18
 16/16 anonim ***** válasza:

Írj emailt a sachaqiel@activist.com címre.

Írd le mit láttál, kb mennyi kutyáról van szó, cím stb. minden fontos lehet. A névtelenséget biztosítjuk.

2012. júl. 27. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!