Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek be lehet vállalni...

Szerintetek be lehet vállalni egy kutyát vagy várjak még vele?

Figyelt kérdés

A kérdésem arra vonatkozna, hogy mennyire viseli el egy kutya, ha csak egy ember foglalkozik vele? Illetve egy kisebb testű kutya kibírna-e 9-10 órát egymaga mindennap?

Rendes 8 órás munka mellett nekem bűntudatom lenne, hogy ilyen sokat van egyedül a kutya... mások hogy bírják ezt megoldani? Vagy így ne vállaljak még kutyát?

Macskám van, de az annyira más... ő alszik addig, amíg egymaga van, meg hát a wc-t is el tudja intézni a lakásban...

2012. máj. 20. 20:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Kölyöknél necces, mert napi 3x enni kell neki adni és 3-4x biztos le kéne vinni. Viszont tényleg nagyon sokan 8órában dolgoznak minimum és bejárnak dolgozni ami idő.. a kutya mégis egészséges és értelmes.. De megmondom őszintén én sem merném így bevállalni, főleg panelba nem. Esetleg ha mondjuk fél évesen kerülne hozzám, mert akkor már csak 2x kajcsiznia és addigra már szobatiszta elvileg.
2012. máj. 22. 14:25
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Beszarás.Az dolgozó emberek nagy része 8 órát dolgozik,de a legtöbben inkább többet.

Eddig ezen az oldalon akkor sem lehetett kutyád,ha nem kap szuperprémium tápot,ha nem sétáltatod 5 órát egy nap,ha nem viszed iskolába/agilityre/akármire . Mostmár az is kizáró ok,ha dolgozol. Nevetséges,komolyan:D Kíváncsi vagyok itt a válaszadók egy csoportja aki ezeket az irányelveket képviseli miylen éeltmódot folytat,vagy ezen a bolgyón él e egyáltalán.

Kérdezőnek: kölyökkutyát csak akkor,ha előtte ki tudsz venni egy kis szabit. Viszont az elég valószinü,hogy igy is be fog pisilni, a kicsik 2-3 órát bírják .

Egy 5-6 hónapos kutyus és attól idősebb számára már nem okozna gondot. Délután-este jól le kell fárasztani,sétálni,játszani,tanulni de ez neked is kikqapcsolódás a munka után. Semmi gond nem lesz vele. reggel is legalább egy egészségyügyi,vagy kicsit hosszabb sétára le kell vinni,hogy ne szedjen szét mindent a lakásban. És persze ne egy olyan kutyát válassz,aki egész nap pörög mint a búgócsiga mert azt a bútorok fogják bánni:)

2012. máj. 22. 15:15
 13/17 A kérdező kommentje:

Igen, ezért sem értem én se, hogy tudnak mások panelban kutyát tartani. Persze értem , h van nyugdíjas, meg nagycsaládos, de valahogy csak megoldják mások is...

Írtam már, hogy nem ragaszkodom kölyökhöz és olyan törpe schnauzer/uszkár méretre gondoltam leginkább.

2012. máj. 22. 15:30
 14/17 anonim ***** válasza:

Egy kutya azért nem egy csecsemő, ne essünk már át a ló túloldalára.

Kedves Kérdező! Ha nem ragaszkodsz a kölyökhöz akkor akár fajta mentőknél is érdeklődhetsz vagy menhelyen(bár ott is vannak kölykök) így akár már alapból szoba tiszta kutyusod is lehetne.:) Jól meg lesz az a kutyus ha munka előtt és után megkapja azt a gondoskodást , sétát , tanulást amit minden kutyus megérdemel.:) Rengetegen tartanak panelban munka mellett kutyát (én is ) és mégis boldog az eb:D Egy társ lesz az a kis élőlény és munka után neked is kikapcsolódás lesz vele lenni!

Ne aggódj megoldható csak mindig vinni kell sétálni és persze lehetőleg ne nagy mozgás igényű legyen. Sok sikert:)

2012. máj. 22. 16:45
 15/17 anonim ***** válasza:
Hát nekem az egyik ismerősöm 2hét szabit kivett az elején és ennyi. Aztán ment minden a megszokott kerékvágásba. Ha nem hulla fáradtan esel haza szerintem nem hal bele a kutyus, hogy csak reggel meg este mész vele sétálni stb. Más gondolom úgy oldja meg, hogy elé rak egy napi adag tápot vagy 2 adagot +vizet és ha hazaért takarít.. Másképp nem igazán lehet. Én csak azért írtam, hogy nem vállalnám be (én otthonról dolgozom) mert idegesítene mi van vele, de biztos meglehet szokni :)
2012. máj. 22. 17:29
 16/17 lakle ***** válasza:

Amikor dolgozom, az én kutyám is 10 órát van egyedül és ennek ellenére nagyon hamar szobatiszta lett! A lényeg, hogy reggel és este rendesen le legyen mozgatva. Mi a szabadnapjainkon pedig nagy kirándulásokra megyünk, akár 6-7 órát is gyalogolunk. Nem értem azokat, akik azt írták inkább ne vállald be és azok a kutyák akiket kertben tartanak vajon mennyi idő töltenek a gazda mellett, főleg télen vagy rossz időben!?

Én inkább a macska miatt aggódnék a helyedben, hogy mit fognak ketten csinálni egész nap?

2012. máj. 22. 20:37
 17/17 A kérdező kommentje:

Hogy érted mit fognak csinálni?

Amiatt nem aggódom, hogy bántanák egymást, biztos összeszoknak majd... max együtt alszanak majd :)

Köszönöm, hogy ilyen színes válaszokat kaptam!

2012. máj. 23. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!