Szerintetek be lehet vállalni egy kutyát vagy várjak még vele?
A kérdésem arra vonatkozna, hogy mennyire viseli el egy kutya, ha csak egy ember foglalkozik vele? Illetve egy kisebb testű kutya kibírna-e 9-10 órát egymaga mindennap?
Rendes 8 órás munka mellett nekem bűntudatom lenne, hogy ilyen sokat van egyedül a kutya... mások hogy bírják ezt megoldani? Vagy így ne vállaljak még kutyát?
Macskám van, de az annyira más... ő alszik addig, amíg egymaga van, meg hát a wc-t is el tudja intézni a lakásban...
Beszarás.Az dolgozó emberek nagy része 8 órát dolgozik,de a legtöbben inkább többet.
Eddig ezen az oldalon akkor sem lehetett kutyád,ha nem kap szuperprémium tápot,ha nem sétáltatod 5 órát egy nap,ha nem viszed iskolába/agilityre/akármire . Mostmár az is kizáró ok,ha dolgozol. Nevetséges,komolyan:D Kíváncsi vagyok itt a válaszadók egy csoportja aki ezeket az irányelveket képviseli miylen éeltmódot folytat,vagy ezen a bolgyón él e egyáltalán.
Kérdezőnek: kölyökkutyát csak akkor,ha előtte ki tudsz venni egy kis szabit. Viszont az elég valószinü,hogy igy is be fog pisilni, a kicsik 2-3 órát bírják .
Egy 5-6 hónapos kutyus és attól idősebb számára már nem okozna gondot. Délután-este jól le kell fárasztani,sétálni,játszani,tanulni de ez neked is kikqapcsolódás a munka után. Semmi gond nem lesz vele. reggel is legalább egy egészségyügyi,vagy kicsit hosszabb sétára le kell vinni,hogy ne szedjen szét mindent a lakásban. És persze ne egy olyan kutyát válassz,aki egész nap pörög mint a búgócsiga mert azt a bútorok fogják bánni:)
Igen, ezért sem értem én se, hogy tudnak mások panelban kutyát tartani. Persze értem , h van nyugdíjas, meg nagycsaládos, de valahogy csak megoldják mások is...
Írtam már, hogy nem ragaszkodom kölyökhöz és olyan törpe schnauzer/uszkár méretre gondoltam leginkább.
Egy kutya azért nem egy csecsemő, ne essünk már át a ló túloldalára.
Kedves Kérdező! Ha nem ragaszkodsz a kölyökhöz akkor akár fajta mentőknél is érdeklődhetsz vagy menhelyen(bár ott is vannak kölykök) így akár már alapból szoba tiszta kutyusod is lehetne.:) Jól meg lesz az a kutyus ha munka előtt és után megkapja azt a gondoskodást , sétát , tanulást amit minden kutyus megérdemel.:) Rengetegen tartanak panelban munka mellett kutyát (én is ) és mégis boldog az eb:D Egy társ lesz az a kis élőlény és munka után neked is kikapcsolódás lesz vele lenni!
Ne aggódj megoldható csak mindig vinni kell sétálni és persze lehetőleg ne nagy mozgás igényű legyen. Sok sikert:)
Amikor dolgozom, az én kutyám is 10 órát van egyedül és ennek ellenére nagyon hamar szobatiszta lett! A lényeg, hogy reggel és este rendesen le legyen mozgatva. Mi a szabadnapjainkon pedig nagy kirándulásokra megyünk, akár 6-7 órát is gyalogolunk. Nem értem azokat, akik azt írták inkább ne vállald be és azok a kutyák akiket kertben tartanak vajon mennyi idő töltenek a gazda mellett, főleg télen vagy rossz időben!?
Én inkább a macska miatt aggódnék a helyedben, hogy mit fognak ketten csinálni egész nap?
Hogy érted mit fognak csinálni?
Amiatt nem aggódom, hogy bántanák egymást, biztos összeszoknak majd... max együtt alszanak majd :)
Köszönöm, hogy ilyen színes válaszokat kaptam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!