Miért mondják sokan hogy a flexi póráz rossz? Miért rossz?
A flexivel szinte lehetetlen azonnal megállítani és korrigálni a kutyát, főleg, ha éppen több méterre kihúzta a kutya! Pl. múltkor egy széles járdán kocogott a jobb oldalamon a roti-nj mix kutyám pórázon, bringa mellett, a járda jobb oldalán ment egy öreg nő flexis kis keverékkel...éreztem, hogy baj lesz, ezért hangosan szóltam a kutyámnak, hogy "mellém" és lassítottam...ez elég volt, a nő hátranézett, a kutyája azonnal őrjöngeni kezdett: mikor nagyjából becsörlőzte a kutyáját, gyorsítottam, de a kutya ismét megugrott és nem sok kellett, hogy a kutyámnak ugorjon...és már számtalan támadás ért minket flexis kutyáktól, legyen az kicsi vagy nagy.
Volt, hogy kutya nélkül bringáztam a parti sétányon, szembe jött egy nagy, kutyákkal agresszív kutya hámmal és flexivel a gazdival...átmentem a sétány túloldalára, de pont előttem ment át a flexivel: majdnem bukás lett a vége, mázli, hogy jó a reflexem, és kutyák mellett automatikusan lassítok. A gazdi nem rakta ki az ablakba, amit tőlem kapott...
A FLEXI HASZNÁLATÁT KOMOLYABB ENGEDELMES VIZSGA LETÉTELÉHEZ KÖTNÉM!!!
A 30 kg-os kutyámhoz gyakran a 8 méteres szalagos flexit én is előszedem, meg az 1500Ft-os, 8 méteres zsinóros utánzatot is, ami egy erősebb rántástól kiakadna, nem húzná vissza a zsinórt...de mivel nem rántom, nem fog elromlani :) Ha a kutya kihúzza a 8 métert és nem várja, hogy lazuljon a póráz, akkor megállok...nem vontathat oda bármihez! Ilyenkor hátranéz és megáll, majd visszajön felém.
Én a flexit a hámra kapcsolom, mert így nem tekeri be a lábait, nem pisili le, nem csúszik le a nyaka alsó részére, nem zavarja, mivel a teste legmagasabb pontjára van rögzítve. De ezt csak azoknak ajánlom, akiknek a kutyája TÉNYLEG JÓL NEVELT, tehát szinte póráz sem kellene rá! Én sem húzom-rángatom, hanem szóval irányítom a flexin is.
Én a flexit leginkább karácsony és szilveszter között esti sétánál használom. Mert ugyan általában nem ijed meg a durrogástól, de azért biztos, ami biztos.
Egyébként azért "rossz" mert szinte folyamatosan feszül, a "sima" póráz viszont lazán lóg ha a kutya jól viselkedik...
Most én is a saját bénaságom miatt szívok...a bal csuklóm külső része fájdogál, és erőt nem is tudok kifejteni vele :(
Kb. 1 hete ugyanis a 8 m-es flexivel sétáltunk. Argos előrement vmit szaglászni, de gyanús volt a dolog, közöltem, hogy pfúúúúújjjjjj...reakció semmi. Ezért a következő pfúúújjal egy időben belerántottam a flexibe...mivel a jól párnázott hámra volt kapcsolva, Argos különösebbet nem érzett, csak a kemény tiltást és egy picike rántást, főleg, hogy kb. 7 m madzag volt köztünk :D Csakhogy a rántásnál meghúzhattam a csuklómat :( Az előbb sepregetésnél is fájt...pár hét és elmúlik...én meg tudatosan többször nem fogom izomból megrántani a flexit, főleg hámra kapcsolva nem, mert teljesen felesleges és fájdalmas is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!