A 4 hónapos kiskutyámat ma azon kaptam, hogy vizes a bundája, rossz a kedve, és nem akar enni, se tejet inni. Mit csináljak?
Nem tudom,hogy ma este mért maradt kinn az esőn.
Ma reggel mikor kimentem,ő ott ült,borzasztóan szomorú szemekkel.Hiába hívtam(habár hallgat a nevére) nem jött oda hozzám,csak nézett. Máskor,mikor fel akartam emelni vonyított,hogy tegyem le,most felvettem,és hangnélkül mardt. Bevittem a a fáskamrába,egy ládába puha zsákot tettem,és adtam neki tejet. Rá se akart nézni. Símogattam,ő csak nézett rám azzal a szomorú pofijával.
Kinti kutya, de természetesen van hol aludnia,nincs megkötve. Kisfiú. Még mikor kisebb volt észre vettük,hogy köldök sérve van,de egy ismerősöm azt mondta,hogy ha nem változik az alakja,nagysága,akkor nem éri meg műteni. Lehet valami köze a sérvének a mostani állapotához? Ha igen akkor mit tudok csinálni? Áat doki nincs közelben. De ha nincs köze hozzá akkor mi van vele?
a sérvnek nincs köze. oltásai megvannak?
Mindenhol van ügyeletes állatorvos és ügyeletes klinika is.
4 hónapos kutyát nagy felelőtlenség kint hagyni a kertben főleg ilyen vacak időben,mivel nincs kialakulva megfelelően az immunrendszere! Valami súlyos meghűlés lehet a háttérben,a köldöksérvet minden esetben meg kell műteni,és kivételesen igazán bevihetnéd akkor már a lakásba megfigyelésre,ne egy fás kamrába dugd szegényt! Fél éves koráig melletettek kellene hogy legyen a helye,szabad ki-be járással utána kiszoktatni a kertbe!
Mindenhol van ügyeletes állatorvos,ha megírod melyik faluban/városban laksz rákeresek neked szívesen! Lehet nagyon lázas a pici,ha van lázmérőd dugd fel a popsijába és mérd meg a lázát,de humán gyógyszert ne adj neki semmiképp!
ha a sérvet csak ismerős látta és nem orvos,akkor akutya oltatlan,sőt még a kötelező veszettség ellenit sekapta meg, amit be kellett volna adatni amikor 3 hónapos volt.
4 hónaposan oltatlanul, ha nem eszik azonnalrohanj vele orvoshoz,kb 50 féle baja lehjet és egyiket se biztos,hogy túléli.
(és a veszettség ellenit is adasd be, 80-200 ezer a büntetés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!