Miért mondják sokan hogy a flexi póráz rossz? Miért rossz?
Flexi: kutya "rosszat csinál", meglátod, felfogod, lenyomod a gombot, meghúzod a pórázt.
"sima" póráz: rosszat csinál, meglátod, felfogod, rántod a pórázt.
Személy szerint a gomb nyomkodása, eresztése, akasztása, mindene is "sok", ráadásul képtelenség ráfogni magára a pórázra bármilyen helyzetben, mert (pláne, mikor tényleg meg kéne fognod, mert ezerrel indul futásnak, vagy konfliktusból kell kihúznod) az a vékony kis zsinór sz@rrá tépi a kezed a kutya első mozdulatára. Persze, nyilván van, akinek praktikus, de ez nekem olyan, mint az érzékelős, zenélő wc. Persze, szebb, értem, meg drágább, ezt is értem, de számomra abszolút haszontalan és ha ez nem lenne elég, még kényelmetlen is.
A sok lusta gazdának találták ki, akik lusták megtanítani a kutyát láb mellett menni illetve behívni.
Unokahúgomnak 2 éve van egy menhelyről hozott padlócirkálója, naponta 3-4x leviszi sétálni, de ezen a flexin. A 2 év alatt egyszer sem engedte egyet szabadon futni, mert nem tudja behívni, mag jajj elmegy...stb
Mi akkor használtuk, amikor még kölyök volt a kutyink. Mert az előző kutyusomat anya csak azzal vitte le, én meg póráz nélkül.
Most a férjem azzal futtatja a kutyát biciklivel, ahol lehet elengedi (faluban lakunk, a kutya nem esik át rajta). Ha orvoshoz, vagy városba megyünk, vagy kirándulni, akkor rendes póráz. Szóval mi szeretjük, de van amikor nem praktikus.
sokáig én is flexivel sétáltattam a bichonomat,de sajnos szocializálatlanúl kaptam meg(1,5 éves volt), és rájöttem,ha egy kutya hirtelen felbukkan ,ő elkezd ugatni és húzni szinte ki se lehet zökkenteni ebből az állapotból, aztán a neten is sokat olvasgattam és írták,hogy a kutya akkor lesz fegyelmezetebb ha sima pórázt használok,mert sokkal gyorsabb tudom korrigálni, vettem is egy 1,5 m-es bőr pórázt ami már 4 éve meg van kb 5-6 évig használtam flexit és 2x kellett vennem ,mert tönkre ment.. sokkal jobban korrigálható a kutya sima pórázon,meg pl a múltkor egy csajnak majdnem elütötték a kutyáját mert maxon volt a flexi és meglátott minket a túl oldalt és a kutya át akart rohanni,az út közepéig bement szerencsére nem jött akkor autó, amikor erdőbe vagy parkba sétálunk el van engedve..
de teszem hozzá ,hogy amióta nálam van szocializáltam és nem annyira morgós a többi kutyával,még mindig van benne vmi de egy kis rántás és minden jó lesz,mindig laza pórázon jön mellettem..
a flexi az idős embereknek való akik nem járnak több órára a parkba vagy egyáltalán nem mennek a parkba,és így a kutyájuk többet mozog, de szerintem aki bír sétálni az vigye inkább el egy olyan területre a kutyáját ahol szabadon mozoghat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!