Mitől lehet hogy a kutyus nem akar enni?
11 hetes, tegnap vettem neki Acana Puppy Large tápot... próbáltam összekeverni a régivel...de nem eszik. Már tegnap este sem evett...most reggel sem eszik.. de régit sem.
Nem venném észre hogy beteg lenne...játékos vidám. Nem letört.Mi lehet a baja. A tenyésztőt felhívtam azt mondja lehet hogy tul etettem... a széklete tegnap híg volt kicsit.
Kiltix nyakörvet rá lehet adni egy 11 hetes kutyusra.. sajna a tájékoztató nem irja:(
Kedves 11.14,
A lehető legrosszabbakat írtad le, amit ebben az esetben tehet. Egy kutya előtt SOHASE legyen ott egész nap a kaja. Van etetési idő - egy 11 hetes kutyánál minimum napi 3 - akkor kapja meg a kaját. Ha nem eszi meg, és nem nyúl hozzá 10 percen belül, elvesszük és csak a következő etetésnél kap újra.
Ha elkezdi mással kínálgatni - egészen addig, amíg valamit belé nem imádkozik -, azzal gyönyörűen el lehet érni, h a kutya el kezdjen válogatni, és pár hónapo belül a gazdi azon kapja magát, h a kutya ugráltatja és már a fincsi csirkemellet sem eszi meg, mert neki ahhoz nincs kedve.
A kutyáknál nagyon is igaz az a mondás, h "eszi, nem eszi - nem kap mást". És mivel a táplálkozás egy olyan rituális, hierarchikus tevékenység a kutyáknál, így ennél nem vagyunk következetesek nagyon könnyen gondunk akadhat a nevelés több területén is.
Kedves Kérdező,
Kérdésedre válaszolva: én nem hagynám, h ugráltasson (ha láthatóan kutya baja és nem beteg). És ami még nagyon fontos, csakis parancsra ehet (én a "tiéd, mehetsz"-et használom) - leülteted, megvárja míg leteszed neki a tálat, majd a vezényszó elhangzása után kezdhet el enni. Ha nem eszik, akkor elveszed előle és majd legközelebb.
Kiltix 8 hetes kortól használható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!