Német juhászos kérdés?
Szeretnék a közel jövőben egy német juhász kölyköt! A kérdésem az lenne, hogy hogyan kell kiválasztani az alomból olyan egyedet, amelyik nem lesz később agressziv, és ne támadjon ha az ételes táljához nyúlunk? Később szeretnénk gyereket...
Tudom hogy nevelés kérdése is, de sajnos sok olyan német juhászt ismerek , amelyiket nevelik rendesen, csak egyszerűen rossz természete van, akaratos és magának való! Én egy okos, szófogadó és finom német juhászt szeretnék! Hogyan választhatom ki ?
És feltétlenül német juhászt akarsz? Nem azért, imádom a fajtát, csak német juhászom volt egész életemben - oké 19 vagyok, de már egész pici koromban is ilyen fajtátú kutyánk volt, és utána is - de a német juhász kemény kutya. Nagyon erős benne a munkavágy, a megfelelés vágya, de ha nincs lefárasztva, ha nincs kielégítve a mozgásigénye és a szellemi feladatok sem megfelelőek, ha nincs meg az erős falkavezér-alárendelt viszony, a német juhász unatkozni fog, aztán agresszív, szökős, hamis, vagy magának való lesz. Mert imád dolgozni, és imádja a feladatokat. A másik fontos dolog pedig az, hogy falkavezérre van szüksége. Ha nincs falkavezér, akkor ő lesz az, és ezért lesz agresszív legfőképpen.
Ha viszont ki van elégítve minden igénye, a legjobb, a legfigyelmesebb, a legszófogadóbb kutya a világon.
Nem tudom, neked mekkora tapasztalatod van kutya téren, de látom vannak előítéleteid a fajtával kapcsolatban, ami nem igazán jó jel. Egyébként az agresszió nem a fajtán múlik. láttam én már acsargó, agresszív golden retrievert is, úgyhogy minden nevelés kérdése.
De ha ennyire bizonytalan vagy, inkább egy családi kutyát ajánlanék, labradort, vagy goldent. A bullterriert is nagyon dicsérik, hogy gyerekszerető.
Ez esetben - bocsi, csak lusta voltam visszaolvasni, én hibám - szerintem kérdezd meg a tenyésztőt, hogy szerinte melyik lenne a legjobb családi kutyusnak.
A másik, hogy most nézem, Cesar Millan Hogyan neveljünk tökéletes kutyát? c. könyvében van pár trükk, kideríteni, hogy melyik a domináns, és melyik a nyugodt, megadó kölyök.
Ilyen például, hogy leteszed a kölyköket egy-egy székre, és figyeled, mit csinálnak. Amelyik leugrik, az túl önálló. Amelyik nyüszög, és nem tudja mit kezdjen a helyzettel, az labilisabb. Amelyik viszont csak ücsörög, és nézelődik, várja, hogy mi a következő lépés, az egy nyugodt, megadó kiskutya.
De a múltkor egyébként egyik kérdésnél linkeltek egy jó kis tesztet, ez az:
Ez őrző-védő teszt, de írja részletesen az eredményeknél, hogy melyik kiskutya milyen. Szóval sztem kiindulásnak jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!