Német juhászos kérdés?
Szeretnék a közel jövőben egy német juhász kölyköt! A kérdésem az lenne, hogy hogyan kell kiválasztani az alomból olyan egyedet, amelyik nem lesz később agressziv, és ne támadjon ha az ételes táljához nyúlunk? Később szeretnénk gyereket...
Tudom hogy nevelés kérdése is, de sajnos sok olyan német juhászt ismerek , amelyiket nevelik rendesen, csak egyszerűen rossz természete van, akaratos és magának való! Én egy okos, szófogadó és finom német juhászt szeretnék! Hogyan választhatom ki ?
Először egy megfelelő, minőségi és normális kennelt válassz. Persze ilyen helyeken 100e-től kezdődik egy kölyök, de ha gyerek mellé lesz később, akkor semmiképp se rajta spórolj. A kölyök kiválasztásában a tenyésztő az illetékes. Mivel te a hazahozatalig max. 3-4 alkalommal látod csak a kicsit, így a tenyésztő tudja csak megmondani, melyik kiskutya lesz a legalkalmasabb neked.
Amiket felsoroltál csak nevelés kérdése. Azért azt se felejtsd el, hogy egy kutyát lehet rosszul is nevelni, sőt, az esetek 99%-ban rosszul csinálják az emberek, különben nem lenne agresszió gond, szökés, kaja bevédés, stb. Szóval ha a kiskutya meg lesz, azt javaslom, már fiatal korától járjatok vele oviba, később iskolába. Lehetőleg olyan suliba, ahol a kapcsolatotokat teszik helyre, a kötődés kialakításában segítenek, a kutya megfelelően tud szocializálódni és téged tanítanak meg arra, hogy kell a kutyával viselkedni, hogy kell verés nélkül felállítani a helyes sorrendet és kielégíteni az ösztönenergiáit.
Az agresszió általában a rossz szocializálatlanságra utal.
Kiskorától babrálj bele a táljába!
Egy kutya sem úgy születik, hogy támad, sajnos ezeket mi rontjuk el...
Járj vele kutyasuliba az mindenképp hasznos.
Elsőnek: Miért nem megbízható egy kutya sem?
Én maximálisan bízok a kutyáimban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!