Mit tegyek? A barátomtól kaptam névnapomra egy Amstaff-ot!
Figyelt kérdés
Egyszer megemlítettem a barátomnak, hogy szeretnék egy kiskutyát, erre névnapomra vett egy Amstaff-ot. Én nem ilyen kutyára gondoltam, hanem valami kissebbre (mondjuk egy Mopsz-ra vagy Francia bulldogra). De nem is beszéltünk erről, mert kb. 2 mondat erejéig említettem meg ezt az egészet, a fajtáról már szó sem esett mert úgy gondoltam ez még a jövő zenéje. Van törzskönyve, megkapta az oltásait szóval ilyen téren minden OK de nem tudom megtartsam-e. Úgy hallottam az ilyen kutyák elég agresszívak tudnak lenni, nekem van egy Maine Coon cicám egyáltalán meglehet arra tanítani hogy ne bántsa? Nem akarom megkockáztatni hogy baja esik. Nem tudom mit tegyek, lehet az lenne a legjobb ha keresnék neki új gazdát, de ha belegondolok mindig is tetszettek az ilyen kutyafajták...2012. máj. 16. 21:55
11/14 anonim válasza:
Szia! Nekem is stafim van, lány vagyok és imádom. Tőle bárányabb természetű kutyával még nem találkoztam, lassan 9 éve alatt soha semmilyen jellegű agressziót nem láttam Tőle, sem másik állattal, sem emberrel szemben. (kismacska rajta mászkálhatott) Legutóbb megtámadta egy túlbuzgó pincsi, de rá se hederített.(persze gazdája rohant kétségbeesve, aztán csodálkozott, hogy az enyém még csak rá se mordult, csak elemelte a fejét) Nekem is van cicám mellette, abszolút tiszteletben tartja, inkább a macska nem kedveli. Másik cicám a lábai között dörgölődzhetett. Szóval ettől ne félj, csak tanítani, nevelni kell. Nagyon okos, kedves, jámbor, türelmes, csak jó gazdi kell hozzá. Ha megtartod, mindenképp olvass utána és légy következetes tanár.
12/14 anonim válasza:
Szia 16 éves lány vagyok. Az enyém Amstaff-Pitbull Ha érted nagyon hasonlóak, és mind a kettőröl az terjedt el hogy GYILKOS. Az anyukám amikor meghallotta azthittem elsírja magát hogy iylet akarok, mert azt hitte, hogy le fogja tépni az arcunk , széttépi a cicát meg ilyenek, azt mondta hogy lehet hogy nem fogja szeretni, és neki nem kell. Aztán meglett És itt ban már több hónapja. Anyu azóta hányszor megköszönte hogy megvettem :) A cicával első héten volt annyi gond, hogy nem tudta a kicsi hogy mi az és ment utána meg bökdöste. olyankor mindig rászóltunk hogy fúúúj, arrébblöktük. Azóta nagy szeretet van. Az enyém más kutyákkal is tökéletesen elvan, csak arra vigyázz, hogy kiskorába kezd sétáltatni meg találkozhasson más kutyikkal , hogy tanulhasson tőlük. Szerintem tartsd meg, mert ennél jobb társat nem találsz :)
13/14 anonim válasza:
Itt most az a fő kérdés, hogy milyen könnyen kezelhető az Falstaff. Hanem hogy megtartson e egy olyan kutyát a kérdező, amit nem is akart. Azt sem értem, engem miért pontoztatok le (9-es vagyok), én NEM az Amstaff ellen szóltam, hanem próbáltam objektíven válaszolni a kérdezőnek arra vonatkozóan, hogy mit tegyen egy ilyen helyzetben.
14/14 anonim válasza:
Azért olyan válaszokat kap, hogy hogyan kezelhető, mert azt írta, mindig is tetszett neki, de fél tőle, hogy agresszív, bántja a cicát, stb.
Én azt mondom, ha tetszik, ne félj tőle, imádnivaló, de ha inkább másfajta kutyát szeretnél, akkor nyugodtan keress neki más gazdit. (és beszélgess el a pasival...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!