Mit tegyek? A barátomtól kaptam névnapomra egy Amstaff-ot!
Szia.mintha csak az en tortenetem hallanam.nekem is a parom vette az amstaffot,hollott nem ezt a fajtat szerettem volna.DE mint mar irtak minden neveles kerdese.Az amstaffoknak 2 titka van hogy olebet nevelj beloluk:
1- nagy mozgasigenyet ki kell elegiteni,nekem ez kolyokkorban 2szer 1,5 ora setat jelentet minimium.
2- minel tobbet kell allatok,emberek koze vinni.tanitani.
ha ez megvan akkor minden rendben lesz.en nagyon halas vagyok a paromnak ezert a kutyaert.2 nap alatt annyira megszerettem,hogy mar nem adnam senkinek :)
most pedig van egy szobabaranyom.:)
gyonyoru,okos,szereto,csaladcentrikus kutya.Es nem hittem volna hogy amit allitanak,hogy nagyon szereti a gyerekeket ennyire igaz.nekunk nincs,de akarmilyen idegen kis lurkot meglat azonnnal jatszana,es erdekes hogy annyira vigyazz,nem donti fel,stb. szepen jatszik veluk :D
Azért én a kérdező helyében inkább felvenném a kapcsolatot a tenyésztővel. Ugyanis hiába jó és szép, de ha nem ezt a kutyát akarja...
A barátodnak meg remélem adtál egy csöpp fejmosást. Ez kicsit olyan, mintha mondanád h lassan szeretnél gyereket, erre hoz egyet másnap.
Szerintem addig vidd vissza a tenyésztőhöz, amíg még nem szeretted meg a kiskutyát és nem kötődsz hozzá érzelmileg. A kutyázás minimum 15-17 évre szól (fajtától függően), és szerintem a "szerelem"-nek meg kell lennie ahhoz, hogy a kutya-gazda kapcsolat jó legyen. És ha nem MOST szerettél volna kiskutyát, akkor jobb, ha visszaviszed. Ülj le egy csendes sarokba, gondold át, hogy : "Ez a kutya kell nekem?", "Belefér MOST az életembe?".
A kutya óriási felelősség anyagilag is, az idődben is, orvosi ellátás, oltások, etetés, sétáltatás, lefárasztás, kutyaiskola (?)... stb.
Én 5 évvel ezelőtt szerettem volna a testvéremnek venni egy kölyökkutyát (a kedvenc fajtáját!), de annyi felelősség érzet volt bennem, hogy előtte megkérdeztem őt, hogy szeretné e, fel van e készülve most rá, ő azt válaszolta, hogy nem. És ez így volt jó, nem lehet egy 15-17 évre szóló programot ajándékozni kérés-kérdés nélkül.
Szerintem nincs olyan, hogy egy fajta agresszív. Az Amstaff meg végképp nem. Nekünk keverékben van, de életem(13-éves korom óta kutyázom)legjobb kutyája. Simán elfogadja a gyerekeket(nem csak megtűri!), kedves, nyugodt.
Persze ha nem tetszik, akkor nem is kérdés, adjátok vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!