Korai ivartalanítástól tényleg nagyobbra nő a kutya?
Figyelt kérdés
Van egy fajtatiszta kutyám és az anyja 1 cm-rel nagyobb mint amit a standard megenged, 6 hónapos és már most elérte a felnőttkori magassága alsó határát, azt hallottam hogy első tüzelés előtti ivartalanítással 2-3 cm-rel nagyobbra nő. Most elbizonytalanodtam, nem lesz aránytalan a kutya? Amúgy is nagytestű, akkora lesz mint egy csikó.2012. máj. 15. 16:19
1/13 anonim válasza:
A tapasztalatok szerint inkább kisebbek maradnak, a formájuk is kamaszos marad.
2/13 anonim válasza:
milyen fajta és milyenek a MÉRETEK?
4/13 anonim válasza:
de tuti hogy nem nő nagyobbra..
5/13 A kérdező kommentje:
Pedig itt olvastam, valamelyik kérdésnél volt a válaszok között, hogy pár cm-el magasabb lesz a kutya. 63-68 cm kéne majd legyen, most 6 hónapos és 63 cm.
2012. máj. 15. 16:28
6/13 anonim válasza:
A növésben lévő kutya mind a túl korai, mind a kelleténél későbbi ivartalanítás esetén kisebb lesz, mint a kellő időben végzett beavatkozás esetén.
7/13 A kérdező kommentje:
Hát ha mindenki ennyire ugyanazt mondja, akkor én érthettem valamit férre, akkor még jó is, mert legalább nem lesz túl nagy a kutya. :)
2012. máj. 15. 16:40
8/13 anonim válasza:
Nem, az ivarérés előtt ivartalanított kutyusok nagyobbra nőnek!
Nagytestű kutyusom van, ivarérés előtt lett ivartalanítva, már most látszik rajta (10,5 hónapos), hogy magasabb lesz, mint ivaros társai!
Alul találsz egy táblázatot az ivarérés előtt ivartalanítás hatásairól, ott is írják, hogy a végtagok jobban megnyúlnak!
9/13 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy ha KAN kutyát ivartalanítasz ivarérés előtt, akkor pár milliméterrel nagyobbra nőhetNEK. De tudomásom szerint ez szuka kutyákra nem vonatkozik. (legalábbis nekem ezt mondta az állatorvos, mikor szuka kutyám ivartalanításával kapcsolatban érdeklődtem). Kérdező, az lenne a legegyszerűbb, ha az állatorvost kérdeznéd.
10/13 anonim válasza:
Bizony, már az orvosok is elismerik, némileg nagyobbra nőnek az ivarérés előtt ivartalanított kutyák. Mindez a miatt van, mert az ivaréréssel a kutya általában befejezi az intenzív növést.
Most mondd, számít az a pár centi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!