Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Normális, hogyha régen nem...

Lakle kérdése:

Normális, hogyha régen nem látott valakit akkor vicsorog? Csóválja a farkát örül, de felhúzza a bőrt a fogáról?

Figyelt kérdés

2012. máj. 14. 21:00
1 2
 1/13 VBeata81 ***** válasza:
34%
Egyáltalán nem normális, ha a kutyád bárkire vicsorog! Hacsak nem te adtad neki parancsba. Erélyesen szólj rá, és tiltsd meg neki. A farokcsóválás pedig nem feltétlenül az öröm, hanem az izgatottság jele.
2012. máj. 14. 21:03
 2/13 A kérdező kommentje:
Eddig azt hittük, hogy tőlünk "tanulta", mert mi mindig mosolygunk a családban, ha látjuk egymást. Most kezdtem el gondolkodni azon, hogy ez lehet nem normális...:(
2012. máj. 14. 21:07
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt mondanám, hogy nem normális, ha nem láttam volna a saját két szememmel olyan kutyát, amelyik szó szerint megtanult mosolyogni. Nagyon bizarrul nézett ki, de ő tényleg így örült. Baromi ritka, de ha egyértelműen jókedvében csinálja, és nincs semmi agresszív megnyilvánulása, akkor előfordulhat, hogy tényleg "mosolyog".
2012. máj. 14. 21:13
 4/13 anonim ***** válasza:
Én is láttam már olyan kutyát, amelyik folyton vigyorog.
2012. máj. 14. 21:19
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok kutya tud"mosolyogni". Teljesen máshogyan húzza fel ilyenkor a szája szélét.
2012. máj. 14. 21:33
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:) Csak akkor csinálja, amikor régen nem látott egy szeretett embert. Örülök, mert megijedtem, hogy ez nem normális vagy falkasorrend problémát jelent.
2012. máj. 14. 21:35
 7/13 anonim ***** válasza:
Nekünk a régi tacsink mosolygott :") Örülj hogy ilyen aranyos kutyátok van !:)
2012. máj. 15. 06:42
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Vannak fajták, amiknél ez elég gyakori, például a mudiknál. Az én apósom hajtókutyája is ilyen volt, vicsorgott, de közben rázta magát és örült :)) És ami az érdekes, a kölykei is örökölték, még az is, amelyik sosem látta az apját! Vannak ilyen kutyák, ha nem morog, hanem szemmel láthatóan boldog, laza, nem feszült, akkor ez egy barátságos gesztus.
2012. máj. 15. 09:29
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Én nem gondolnám, hogy a vicsorgás minden esetben agresszív jelzés a részéről. Az enyém játék közben szeret vicsorogni és morogni, amikor kötélhúzósat játszik. Ha elengedem, amit éppen rángatni akar, akkor meg viccesen nyüszög és bököd az orrával, hogy folytassuk. Nála szerintem a morgás például ilyenkor a játék velejárója.
2012. máj. 15. 09:40
 10/13 anonim ***** válasza:
A kérdéem az lenne, ad-e hangot, amikor így vicsorog? Mert ha nem, akkor bizony csak vigyorog. Ismerek ilyen kutyát, és mindig csak az üdvözléskor csinálja ezt.
2012. máj. 15. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!