Lakle kérdése:
Normális, hogyha régen nem látott valakit akkor vicsorog? Csóválja a farkát örül, de felhúzza a bőrt a fogáról?
Figyelt kérdés
2012. máj. 14. 21:00
1/13 VBeata81 válasza:
Egyáltalán nem normális, ha a kutyád bárkire vicsorog! Hacsak nem te adtad neki parancsba. Erélyesen szólj rá, és tiltsd meg neki. A farokcsóválás pedig nem feltétlenül az öröm, hanem az izgatottság jele.
2/13 A kérdező kommentje:
Eddig azt hittük, hogy tőlünk "tanulta", mert mi mindig mosolygunk a családban, ha látjuk egymást. Most kezdtem el gondolkodni azon, hogy ez lehet nem normális...:(
2012. máj. 14. 21:07
3/13 anonim válasza:
Én is azt mondanám, hogy nem normális, ha nem láttam volna a saját két szememmel olyan kutyát, amelyik szó szerint megtanult mosolyogni. Nagyon bizarrul nézett ki, de ő tényleg így örült. Baromi ritka, de ha egyértelműen jókedvében csinálja, és nincs semmi agresszív megnyilvánulása, akkor előfordulhat, hogy tényleg "mosolyog".
4/13 anonim válasza:
Én is láttam már olyan kutyát, amelyik folyton vigyorog.
5/13 anonim válasza:
Nagyon sok kutya tud"mosolyogni". Teljesen máshogyan húzza fel ilyenkor a szája szélét.
6/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:) Csak akkor csinálja, amikor régen nem látott egy szeretett embert. Örülök, mert megijedtem, hogy ez nem normális vagy falkasorrend problémát jelent.
2012. máj. 14. 21:35
7/13 anonim válasza:
Nekünk a régi tacsink mosolygott :") Örülj hogy ilyen aranyos kutyátok van !:)
8/13 anonim válasza:
Vannak fajták, amiknél ez elég gyakori, például a mudiknál. Az én apósom hajtókutyája is ilyen volt, vicsorgott, de közben rázta magát és örült :)) És ami az érdekes, a kölykei is örökölték, még az is, amelyik sosem látta az apját! Vannak ilyen kutyák, ha nem morog, hanem szemmel láthatóan boldog, laza, nem feszült, akkor ez egy barátságos gesztus.
9/13 anonim válasza:
Én nem gondolnám, hogy a vicsorgás minden esetben agresszív jelzés a részéről. Az enyém játék közben szeret vicsorogni és morogni, amikor kötélhúzósat játszik. Ha elengedem, amit éppen rángatni akar, akkor meg viccesen nyüszög és bököd az orrával, hogy folytassuk. Nála szerintem a morgás például ilyenkor a játék velejárója.
10/13 anonim válasza:
A kérdéem az lenne, ad-e hangot, amikor így vicsorog? Mert ha nem, akkor bizony csak vigyorog. Ismerek ilyen kutyát, és mindig csak az üdvözléskor csinálja ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!