Hamarosan esedékes a veszettség elleni oltás. Tanácstalan vagyok, hogy adassak be kombinált oltást inkább, vagy csak sima veszettségit?
Kölyökkorába megkapta mind a 6 db. oltást és most jön az évenkénti veszettség elleni. A kombinált oltás jobban megterheli a kutyus szervezetét?
3 éves ivartalanított 45 kg.-os kan.
Évente kell a kombináltból az ismétlő oltás, a veszettségit pedit törvény írja elő, hogy évente kell. Én mind a kettőt be fogom adatni.
Őszintén? Max. pár napig bágyadtabb lenne, de inkább ez legyen, mint utána a súlyos betegségből kezelni, vagy ami még rosszabb, netán nem élné túl... Egyébként neked kell tudnod, mennyire viselte meg kölyök korában, az én kutyámat semennyire.
Az enyémet sem viselte meg egyáltalán. Most 3 éves, eddig nem adattam be neki soha kombit, csak a kölyökkori 6 oltás + az évenkénti veszettségije volt. Ebben az esetben van értelme most beadatni a 8 komponensű kombit? Pénz nem számít, szívesen beadatom, csak körültekintő szeretnék lenni.
Ezenkívül Scalibor és Advocate csepp az élősködök ellen és 4 havonta féreghajtás.
Persze, érdemes!
Féregtelenítést jobb 3 havonta amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!