Ilyet hallottatok már?
Tipikus elkényeztetett kutya...
De a gazdáját kell érte hibáztatni,már kölyök korától kezdve tanítgatni kellett volna(például tisztelni a saját gazdáját)...Annak meg csak gratulálni tudok aki az ilyen kutyát szájkosár nélkül sétáltatja
Mondjuk ha az én kutyámba rúgsz bele most nem lenne arcod az biztos.
Az én olvasatomban amit leírtál:
Kutya odarohan megnézni téged, a gazda nem tudja visszahívni, odarohan fogja a kutya nyakörvét és megpróbálja elvezetni, mire te belerúgsz akkorát a kutyába, hogy az elfekszik
Ráadásul akkor rúgtad meg a kutyát amikor fogta a nyakörvét és levette rólad azaz még egy jellemtelen görény is vagy, mert egy védekezésre képtelen kutyát rúgtál meg.
Különösen, hogy kifejezetten kérte, hogy ne bántsd.
Csak gratulálni tudok.
Kedves Kérdező. a 2. vagyok. Munkakutyákkal foglalkozom. És ha a gazda úgy értelmezi a kutyája viselkedését hogy az játék, akkor ne szólj bele.
Az én kutyáim is sokszor megfogják a kabátujjamat és morognak. Nekik ez játék. Nekem is. A kívülálló meg ezt ne bírálja felül. Különösen ne úgy hogy fizikailag bántja a kutyát.
Az ilyen felelőtlen "gazdák" miatt ítélik el az összes kutyát, különösen a bull tipusúakat a laikusok :( Ezért hozzák az idióta póráz és szájkosár viselési kötelezettségről szóló rendeleteket.
A neveletlen, esetlegesen agresszív kutyájukat szabadon engedik, de visszahívni azt nem tudják...pont ma este sétáltunk 4-en 5 kutyával. 3 lány, 1 pali, 2 bearded collie, egy keverék, az én roti-nj keverékem és a pasi boxer kanja. A boxer jó 30-40 méterrel előttünk járt, odament gyerekesekhez, idősekhez, horgászokhoz, gazdi egyfolytában hívogatta, de a kutya semmibe vette ezt, a gazdi meg egy mosollyal elintézi, hogy a kutyája mindenkit összenyálaz és összeugrál. Na, az ilyenek miatt szólnak be nekünk, normális kutyásoknak a póráz miatt...
Ha támadott a kutya és úgy rúgtál bele, akkor oké a dolog, védted magad.
Viszont ha csak odaszaladt játékból, akkor azért nem illik rugdosni, inkább le kell fordulni róla...már ha sikerül...
Gazdit meg le kell teremteni és kutyaiskolába küldeni...
Azt különösen "szeretem", mikor kutyám játékát elveszi egy olyan kutya, akitől a gazdája nem tudja visszavenni, mert vagy elszalad vele és nem visszahívható, vagy mert a gazdájára is morog, odaharap :O Ilyenkor ezt óvatosan megkérdezem, hogy "hallotta, morgott? mindig ezt csinálja?"...erre a gazdi: "igen, félti a játékát" :O no comment...és ráhagyják :(
Az én kutyám mikor 1 évesen rám morgott kaja miatt, a földön találta magát hanyatt vágva, rajta a szolid "kis" súlyommal :) 2-szer csináltam meg ezért, és 2-szer utcán azért, mert ugyan nem erősen, de ráfogott a kezemre, mikor fegyelmeztem...azóta meg sem próbálta!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!