Leonbergi, bernáthegyi őrzik a házat?
Egy 17 éves fiú is tudná ezeket a kutyákat kezelni?
Nagyon nagy kutyák,de eléggé könnyen kezelhetők,vagy nem jól tudom?
Én egy kant szeretnék,ebből a két fajtából valamelyikből.
eredetileg kaukázusit akartam,de hozzá nagyon erős vezető kell,ő még nagy falat nekem.Voltak már kisebb kutyáim.
Apám tudna segíteni a nevelésben,neki volt már németjuhásza,óriás schnauzere és kuvasz kanja is.
De szerintem ezek elég könynen kezelhető kutyák.
Házat mennyire őriznék?
Mennyi mozgásra van szükségük?
15 kgos tápot egy hónap alatt megesznek vagy még többet is?
Kutyasuliba érdemes őket elvinni? mert örző-védőzni nem lehet velük,de mást?
Köszi előre is.
Nem azt mondtam, hogy nincs akkora kan, de azért ne számíts arra, hogy az összes 70kg. Én kb. 8 leot ismerek, szukákat, kanokat vegyesen. Egyik sincs több 60kg-nál. Ránézésre persze minden laikus azt hiszi, hogy 70-80kg-osak, de ezek azok, akik a 40kg-os németjuhászt és a 45kg-os rotit is 60-70kg-nak nézik.
Ha neked olyan kell, ami a kinézetével és a méretével elrettenti az idegent, akkor jó választás a leo. Abban ne reménykedj, hogy sokat fog futni veled, mert egy ideig megy, de aztán megunja. Ezek nem sportkutyák. Arra jobb a snaci vagy a németjuhász.
A pulikkal ő jól kijönne, de fordított esetben már nem vagyok benne biztos. Mármint abban, hogy a pulik nem fogják beterrorizálni. A leo a golden retriever mellett szerintem az egyik legjólelkűbb és legaranyosabb kutya, a kis méregzsák pulik lehet kikergetik a világból.
nekem nem olyanok a pulijaim.
jól szocializált kutyák,kiállításra is visszük őket és ezért ott sem lehetnek méregzsákok :)
bár kóborkutyákat ki nem állhatják....
Na akkor mutatok neked egyet! :) Az enyém nagyon jól tudja kezelni az idegbajos kutyákat, és ha a figyelmen kívül hagyás nem jön be, akkor egy pillanat alatt helyreteszi és leállítja. Persze egy kölyök nem fog szembeszállni egy falka pulival, de azért van a kutyáknak gazdája, hogy majd ő elrendezi mit szabad és mit nem! Ha nem akarom, hogy terrorizálják, akkor nem engedem meg.
Futtatni nem sok értelme van, hosszú távon nem neki való, úszni imád, sétálni, túrázni bármennyit. Fociról nem tudok nyilatkozni, de szerintem ha érdekli is, háromszor elrúgod, negyedikre már nem megy utána. :) Intenzív mozgást inkább télen lehet vele tervezni.
erősebb a védőösztöne?
azon is gondolkoztam,de ezt nem tudtam
:D
Ha a helyedben lennék:
A pulik mellé, mivel ők jeleznek tisztességgel, raknék egy komondort, az megállítja a betolakodót.
A bernit pedig odaraknám melléjük, csak úgy dísznek, esetleg méretei miatt elrettentőnek, aki esetleg nem tudja, hogy milyen békés természet.
És a dolog megoldva!
gondoltam már én is komondorra,de nagyon erős kézzel kell vele bánni,sokkal erősebben mint mondjuk egy németjuhásszal.
még ő kicsit nagy falat nekem
A német juhász is jó, nem engedi be az idegeneket, ha a gazda nincs közelben.
A tesóméknál a német juhász egy alkalommal a saját gazdasszonyát nem akarta este beengedni a saját kapujukon. Még szerencse, hogy sarki ház, 2 kapuval. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!