Felnőtt kutya és felnőtt cica összeszoktatása lehetséges?
A macskákról fogalmam sincs, de a kutya oldaláról én úgy tenném, hogy következetesen az első perctől tiltom neki, első bemutatás hosszabb pórázon, először messzebbről, aztán egyre közelebb és közelebb vinni, ha ugat/morog tiltani. Egyfajta elkerülő magatartást elérni nála a macskával szemben. De először magadhoz kellene szokatnod a kutyát, és utána kísérletezni, amikor már ismered a reakcióit, és ő is ismer téged.Nem lesz gond, meg tudja tanulni, csak következetesen az első perctől rá kell szólni, tiltani, ha pedig jól viselkedik dicsérni/jutalmazni.
Sok szerencsét, kívánom, hogy jó barátok legyenek!
az én cicám 8 hónapos volt, és nem akarta elfogadni a kölyök kutyát, holott a másik felnőtt kutyámat azonnal elfogadta.
sok sikert.
Jól ismerem a kutyust, sok közös séta után kerül hozzánk, mert a saját gazdájának már nem kell..:S
Nagyon visszahúzódó kutya, tipikus alárendelt, egy rossz szótól is a földre lapul. Remélem sikerül majd megtalálni valahogy az arany középutat..
Én nem bíznám a természetre így teljesen, szerintem kell az a póráz, mivel nem tudhatod, hogyan reagál a macskára, és legalább meg tudod fékezni. Mit csinálnálsz, ha zsákmányszerző ösztönéből fakadóan 1-1-ben odaszaladna a kutya, megragadná a háta közepén a macskát, és jól megrázná? Amire rászólsz és kiszeded a szájából...
És ez nem fikció, én sajna tanúja voltam egy ilyen esetnek, csak németjuhász-kis keverék viszonylatban. Tehát kell az a 3-4 méteres póráz... Szerintem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!