Szia ! Én is szinte pont ilyen "igényekkel" szeretnék kutyát csak 16 éves lány vagyok :) Nekem most a svájci a favoritom eddig a groenendael tetszett de nekem is túl sok mozgást igénylő fajta . Amit még ajánlanék figyelmedbe az a Hovawart abból is nekem a korom fekete :) Megkérdezhetem hogy honnan halottad a svájciról amiket írtál? Mert most nagyon rajta gondolkodom de eddig nem olvastam róla ilyet de ha így van nagyon meggondolom ...
2012. máj. 7. 10:22
22/45 A kérdező kommentje:
Igen,igen szeretnék nagyon jo gazdi lenni:) Ezért sem szeretnék elsőnek sem,de alapbol sem kemény,önfejű kutyákat. Én még a Dobitol is félek hogy esetleg rosszul nevelném,mellé lőnék a tanítással,vagy csakhogy egyszerűen kinéznek minket a kutyaiskolából hogy 17éves "gyereknek" dobbermanja van..:D Ahogy elnézem a boxer pont nekem való lenne,a tervueren és a groeni is nagyon tetszik. De még az angol bulldog is. Kérdezem én,csak azért ne tartsak nyomott orrú kutyát rövid szörrel,mert esetleg horkol vagy beteges,és többet kell rá figyelni mint egy németjuhászra? Nem bánom...sőőőt..ráleszek akaszkodva a kutyámra télen-nyáron-hidegbe-melegbe.:)
2012. máj. 7. 10:25
23/45 anonim válasza:
Van egy tündéri boxer az utcánkban egyszerűen egy angyal ! Okos védi a házat de olyan gyönyörű, látszik hogy jól van tartva:)) Roti, dobi nekem túl kemény fajták én se szívesen mennék velük suliba se meg hát félnék hogy félrenevelem ..
2012. máj. 7. 10:32
24/45 A kérdező kommentje:
A Svájci viszonylag új fajta,az ezt a fajtát tenyésztő emberek még csak "kísérleteznek" ezzel a fajtával. Mivel elég kicsi az állomány,és külföldről nem hoznak be friss,új egyedeket,más genetikai tulajdonságokkal még az is megeshet hogy egy bizonyos mértékig rokonok egymásnak a kutyák,és azokat vesszük meg mi. Mellesleg tapasztaltam ezt a fajtát nem is egyszer, megakartam simogatni elhuzta a fejét,nyüszített. A gazdája aztmondta hogy "egygazdás a kutya" ezért nem enged senkit a közelébe,de szerintem ez akkor sem normális dolog. Sárga volt a szőre,büdös is volt,mellesleg akkor fürdette meg... szoval ha ingyen adnák sem kellene:)
2012. máj. 7. 10:35
25/45 anonim válasza:
Ahh pedig beleszerettem a fajtába de jó ha hall az ember első kézből tapasztalatot. Ma már másodjára olvasom hogy rossz a magyar vonal :S Viszont külföldre nem megyek kutyáért mert azért sok nekem tetsző fajta maradt még. Köszi az infót:) Egygazdás kutyust szeretnél vagy ami a család minden tagjára hallgat?: D
de vörösben még talán szebb,szerintem nektek ez is megfelelő lenne.
mondom én is ugyanebben a cipőben vagyok,csak én 16 éves fiú vagyok és még 5 pulink van :D
nekem is tetszik a briard.
2012. máj. 7. 10:46
27/45 A kérdező kommentje:
Hát olyan sok mindenkire nemtud hallgatni max anyura meg rám,de hát enyém lenne,én foglalkoznék vele ugyhogy gondolom hozzám jobban kötődne,de anyunak sem szeretném ha nekimenne:D
Szivesen,de megnyugtatlak nem ez az egyedüli fajta aminek szörnyű a színvonala itthon sajnos...
2012. máj. 7. 10:47
28/45 anonim válasza:
azt azért számold hozzá, hogy boxosokból kevés akad, aki tényleg a védelmedre is kelne, akárcsak a gröni vagy a tervu. nyilván van köztük tökösebb, védősebb kutya is, de állományszinten nem jellemző.
maliból, német juhászból, briardból, beauceronból, snauzerből már valószínűleg tudsz olyat választani, akinek - azon túl, hogy a családot szereti - lenne bátorsága megvédeni, illetve ezeknek a kutyáknak (kiv. mali) a termetük is impozánsabb, elrettentőbb, mint az előző mondatban felsoroltaknak.
2012. máj. 7. 10:51
29/45 anonim válasza:
Hát ez jó nálunk is csak ketten vagyunk anyummal én is így szeretném :D Szomorú.. Ez a rengetek szaporító. Meg hogy minden utcában 20 yorkival meg 10 bishon jön velem szemben aminek a 80 % -a ideg gyenge. Nekem nem kell szoba cirkáló bár köztük is vannak aranyosak :D A Briard eszembe nem jutott volna de az a kan gyönyörű:) Mondjuk negyek viccesen néz ki :D Nehéz jó kutyát találni komolyan..
2012. máj. 7. 10:54
30/45 A kérdező kommentje:
Sokat érnék én a Német dog impozáns küllemével is,ha bajban leülne mellém,és ásítozna:DDD
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!