Melyik fajtát válassza egy 17éves lány, aki gazdirajongó, hűséges, védelmező kutyára vágyik?
Bármilyen méretű fajtájú jöhet,hely van,idő van...
Tapasztalatok is jöhetnek. Csak ilyen 100kilos kutyákat ne irjatok,mert én még a fele se vagyok:D
vagy esetleg amerikai stafforshire terrier?
svájci fehérjuhászkutya (fehér németjuhász)
dobermann is nagyon szép,csak télen fázik kinnt.
Nem szeretném amstaffot,a SVájcibol pedig nemtul jo állomány idehaza, amikkel tenyésztenek fele ideggyenge,félős,csunya a szőre,rosszak a fogai. Egészséges kutyát szeretnék ennyi pénzért,és hogy legalább 12évig hanem tovább boldog társam legyen.
Dobit is felirtam a listára,bár nekem valahogy a barnák jobban tetszenek mint az alapszínű feketék:)
De ezek a boxerek:DDDD
Amúgy én is valszeg dobermannt, vagy rotweillert választanék, ami igényli a foglalkozást de mégsem annyira mint egy belga juhász. Dobermannból szerintem is szebbek a vörösek. :)
Amúgy te szuka vagy kan kutyát akarsz? Ez csak ilyen mellékkérdést. :D
ha már az egészségről van szó
egy boxer nagyon beteges,
télen fázik,nyáron meg hőbutát kapnak,ha nem vigyázol rájuk, 28-30 fok felett a rövid fejű kutyák a leghamarabb kapnak hőbutát,mint p boxer,bulldog,ezen kívül sok betegségre hajlamos.
dobermann is télen fázik,ha nem tudsz neki minimum 0 fokos helyet biztostani tönkreteszed az idegrendszerét.
svájciakról ezt még nem hallottam,akkor viszont munka németjuhász vagy ónémetjuhász és belga juhász.
én dobermannt vennék a legszívesebebn vagy egy szép orosz fekete terriert vagy ó.snacit,tudom nem tőlem kérdezitek,de nekem ezek a legszebbek
boxer is szép,de nekem ő kicsi.
a 3 fajtából ami tetszik sajnos dobermann a legbetegebb,magyarországon is sok kutya sajnos elég korán 6 éves korában nem ritka hogy meghal,mert gyakori a szívbetegség vagy gyomorcsavarodás,de főleg szívbillentyű betegség.
a másik kettőt meg trimmelgetni kell 2-3 havonta mai egy éven 40.000 ft kiadás,ezért jutott nekem a munka németjuhász vagy ónémetjuhász,de nem kizárt hogy később veszek egy orosz fekete terriert :)
persze,de azt se feledd,látom nagyon sokat utána olvastál,de még nem volt kutyád
gyakorlati tudás is kell,nekem már volt 7 kutyám :D :P
persze ha kidobod a kertbe igen,de átlagba hamarabban megbetegszik mint pl egy schanuzer.
am meg fogod suliba hordani a kutyát? az nagyon hasznos.
Nekem szuka kutyám van (lány vagyok én is :D ) és nekem is a szerelmem, pedig nem vagyok leszbi. :DDDD (első kutya szintén)
Én mondjuk szuka párti vagyok, szóval ha lehet a jövöben is csak szukám lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!