Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kerti kutyások! Ti mennyit...

Kerti kutyások! Ti mennyit sétáltok naponta a kutyátokkal?

Figyelt kérdés
Nekünk kerti kutyánk van és én minden nap 1x elviszem sétálni kb 2-2,5 órára.Hétvégén amikor nincsen suli akkor pedig 2x 2 óra.Sokan azt mondják,hogy feleslegesen sétáltatom ennyit mert kerti kutya és kiszaladgálja magát,de nekem az a véleményem,hogy attól még,hogy az udvaron tud szaladgálni kellenek neki a külső ingerek.Ti mennyit sétáltok a kerti kutyátokkal?
2012. máj. 5. 08:24
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Én azért valahol egyetértek vele, igaz, hogy itt rengeteg a normális gazdi aki neveli a kutyát, de ha csak abból indulok ki amit évek óta tapasztalok, akkor biztonságosabb a póráz nekünk, mert ha nem lenne kötelező a neveletlen kutyások (főleg akik tojnak a kutyára) egyből anélkül sétáltatnának (így is van pár). Nekem sajnos most is figyelnem kell, hogy melyik háznál hagyták nyitva a kaput, hol lukas a kerítés vagy épp melyik gazda indul el csak úgy a kutyájával aki rá sem bagózik.

Az persze teljesen más hogy erdőn-mezőn elengedjük, vagy olyan kutyások közt akiknek a kutyáitól nem kell tartani. Azt én sem értem, hogy sok helyen miért nem lehet hivatalosan elengedni őket, meg hogy miért nincsenek normális méretű, kialakítású kutyafuttatók.

De az utcán való pórázas közlekedés nálunk az én és az én kutyám biztonságát (is) szolgálja.

2012. máj. 6. 10:57
 22/24 anonim ***** válasza:
persze utcán ha sok az ember én is megkötöm, de tényleg az önkormányzat kijelölhetne nem futtatókat,parkokat! mint a filmekben is látok,hatalmas park,tele ügyességi pályákkal,csomó kutyával ahol kirohangálhatnák magukat és játszatnának a többi kutyával:) tök jó lenne:)
2012. máj. 6. 11:17
 23/24 Szilvi & Argos ***** válasza:
A megoldás egy városi kísérőkutya vizsga lenne erre...NEM A JELENLEGI BH, mert a forgalmi része nevetséges...aki lerakná, az mehetne póráz nélkül
2012. máj. 6. 16:11
 24/24 anonim válasza:
én max 1 héten egyszer puli labrador keverék kutyusom van nagy kertunk van és minden nap min egy orat játszok vele és ugy kifárad hogy nem is akar menni sétalni
2012. júl. 30. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!