Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kerti kutyások! Ti mennyit...

Kerti kutyások! Ti mennyit sétáltok naponta a kutyátokkal?

Figyelt kérdés
Nekünk kerti kutyánk van és én minden nap 1x elviszem sétálni kb 2-2,5 órára.Hétvégén amikor nincsen suli akkor pedig 2x 2 óra.Sokan azt mondják,hogy feleslegesen sétáltatom ennyit mert kerti kutya és kiszaladgálja magát,de nekem az a véleményem,hogy attól még,hogy az udvaron tud szaladgálni kellenek neki a külső ingerek.Ti mennyit sétáltok a kerti kutyátokkal?
2012. máj. 5. 08:24
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Jó látni,hogy itt olyan emberek vannak akik törődnek a kutyájukkal és nem hanyagolják el. :)
2012. máj. 5. 11:33
 12/24 anonim ***** válasza:

Átlagban 3órát minimum, persze van amikor csak 2,5 de volt mikor (hétvégén) 5órát is sétáltunk.

Nagyon ritkán marad ki séta, az utóbbi fél évben ma lesz a 2. alkalom, mert most túl meleg van a sétához este meg nem leszek itthon. Egyáltalán nem felesleges sétáltatni, kifejezetten jót tesz nekik. Nekünk a kertben ritkán is szaladgál, persze ha labdázunk akkor igen, de magától csak nagy ritkán. Inkább fekszik és napozik, majd ha túlmelegedett akkor bekéretőzik a hideg padlóra.

2012. máj. 5. 12:54
 13/24 anonim ***** válasza:
6 hónapos NJ-m van kertben, reggel azzal kezdünk hogy fél óra egészségügyi sétával ( nem hajlandó a kertben végezni egyenlőre a dolgát) aztán délután egy kiadós 1.5-2 órás séta az időjárástól függően.A múltheti melegben pl már ő fordult magától vissza. Ja és mivel van közelünkben egy tó általában nem hagyja ki a fürdést sem.
2012. máj. 5. 15:10
 14/24 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Úgy látom nem csak én vagyok ennyire fanatikus kutyasétáltatás függő. :)
2012. máj. 5. 16:22
 15/24 anonim ***** válasza:

Engem is nagyon zavar,amikor sok ember azt hiszi hogy a kerti futas nekik eleg.Megjobban pedig az olyan emberek akik tulzasba viszik a nevelest,a lab melletti setat.szegeny kutyanak meg azt sem engedik meg hogy megszagoljon egy szall fuvet.

az enyem szepen lab mellett setal,de nyugodtan megengedem neki hogy szaglasszon,ugyanis minel tobb szag,inger eri ot a setanal annyival jobban lefarad.

Bocsi hogy OFFoltam.

2012. máj. 5. 18:50
 16/24 A kérdező kommentje:
Utolsó! Én is így vagyok ezzel,nem szeretem amikor valaki már nagyon túlzásba viszi a kutya tanítását,OK,hogy szeretné ha jól nevelt kutyája lenne de azért a kutyának is jólesik amikor szaglászhat,szaladgálhat és nem láb mellett kell jönnie végig úgy hogy semmit sem szagolhat meg.
2012. máj. 5. 20:33
 17/24 anonim ***** válasza:

hát ha már off..

nekem meg attól áll fel a szőr a hátamon,hogy mi ez a degenerált szabály hogy csak pórázon lehet kutya? 10.emeleten lakunk albérletbe 56 négyzetméteren és igen egy nap 5x leviszem sétálni a kutyám,de ha betartanánk hogy csak láb mellett sétáljon pórázon az életben nem fáradna le,nem lenne lelkileg kiegyensúlyozott..jó persze van egy 5 négyzetméteres futtató nem messze,de ott hogy fáradna le? Nem is viszik oda be a kutyákat,mert nem lehet bezárni az ajtót,mi bemegyünk mert behívható a kutyánk. Szóval nem szokott érdekelni elengedem a kutyám ahol nincs sok ember ilyen füves nagy területen,ott labdázunk,meg este 8-10 körül már végig póráz nélkül megyünk!

Egy kutya nem fárad le attól még ha kilómétereket is megy vele az ember,hogy pórááz..Bírom az ilyen idióta szabályokat,hogy ezért bírságot szabnak ki!! Aztán tele lesz minden agresszív kutyákkal,mert sok a levezetetlen energiájuk..

2012. máj. 5. 21:58
 18/24 anonim ***** válasza:
eggyetertek.felenk nincs kutyafuttato,es azert nem fogom egesz eleteben porazon tartani a kutyam.ahol nincs annyi ember,se gyerekek,stb en is elengedem ot,futkarozik 10-20 percet aztan megint poraz.megertem hogy minden kutya poraz nelkul nem szaladgalhat,de ezert nem fogom kinozni szegenyt.teljesen jol nevelt,behivhato kutya,nincs sose semmi gond ha szabadon van.szaglaszos,szabados setakbol sokkal kevesebb ido alatt lefarad,ami nekem csak jo.
2012. máj. 5. 22:19
 19/24 Szilvi & Argos ***** válasza:

Alapból kerti kutyám van, roti-nj keverék, 4 éves lesz holnap :) De éjjel bent alszik és nappal is sokat van a házban.

Reggel/délelőtt és délután/este van séta, összesen kb. 2,5-3 óra, gyakran 4 is! Sok mindentől függ: milyen kedvem van, milyen az idő, a sétát összekötöm-e ügyintézéssel, vásárlással, "csak" sétálunk-e, vagy gyakorlunk, labdázunk, úszik az eb...ha pl tudom, hogy napközben elmegyünk itthonról estig, akkor reggel nem viszem ki, ugyanígy, ha reggeltől elmegyünk délutánig, akkor este már nincs séta, csak a kertben, vagy az utcán a kapu előtt eü-i dolgok intézése.

90%-ban póráz nélkül jön, csak BKV-n, és "veszélyes" helyen rakok rá pórázt, ahol bünti fenyegethet...elég gyakran vannak olyan séták, ahol hosszabb ideig, akár fél óráig is jön láb mellett pórázon. Azt vettem észre, hogy ez hozzájárul az általános engedelmességéhez és önkontrolljához is...

A pórázkötelezettséget nem is minősítem, már rengetegszer leírtam...

Röviden:

-a kutya megbolondul, kiszámíthatatlan lesz tőle

-nem lehet lemozgatni, LEHETETLEN

-kutyafuttatók nevetségesek, és kicsik is ahhoz, hogy a kutya csak ott mozogjon szabadon

-kutyafuttatókat csak kutyawc-nek és traccsparty helyszínének használják nagyon sokan, a kutyák acsarkodnak minden élőlényre a kerítésen kívülre, annyi a mozgás, hogy ott kolbászolnak bent, esetleg labdáznak...nagy mozgás, de tényleg...

-egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy egy max. 2 méteres pórázon kísérgessem a kutyámat minden dolgavégzéshez, szagforráshoz...se labdázni, se kutyákkal ismerkedni, se gyakorolni, szórakozni nem lehet pórázon...

Állandó jelleggel erre még a flexi is alkalmatlan...

2012. máj. 5. 23:41
 20/24 A kérdező kommentje:
Szerintem is nagyon hülyeség,hogy póráz nélkül nem lehet kutyátsétáltatni.Egy kutyát lehetetlenség úgy lemozgatni,hogy póráz van rajta,ráadásul mifelénk még kutyafuttató sincsen ahol legalább más kutyákkal tudna játszani,szaladgálni.
2012. máj. 6. 06:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!