Milyen tápot vegyek (gondolok itt pl teljes névre, márka. ) a 2 hónapos németjuhászomnak? Amitől szépen fejlődik
Ha van rá keret, mindenképpen csúcskategróriás tápot vegyél. Acana, Orijen például. Én úgy tudom, hogy lehet váltogatni a tápot, de hozzá kell szoktatni a kutyát. Tehát első nap egy rész új táp, három rész régi táp. Másnap fele-fele, harmadnap egy rész régi, három rész új, és következőleg pedig már lehet neki adni csak az újat. Szerintem a másféle összetevők gyakori váltogatása nem tesz túl jót a gyomornak, a kutyák gyomra egyféle táplálékra van beállítva. Ez persze nem zárja ki a házikoszttal való etetést. Mindenképpen kölyköknek való tápot vegyél! Rá van írva, hogy hány hónapos kortól adhatóak, és ezek általában kisebb szeműek, és kímélik a kiskutyák gyomrát és beleit. Jobb helyeken (pl. Fressnapf) a táphoz adnak poharas mércét. Ez egy műanyag pohárszerű valami, amin föl vannak tüntetve a skálák, hogy abból a fajta tápból mennyit adj(meddig töltsd a poharat), és ha pl. félig teszed a poharat, az hány g/dkg.
Minden fajta táphoz külön-külön mérce való, ne keverd!
Értem és köszönöm a hozzászólást!
Bár most még vaktában adom neki a tápot olyan 3 mariknyit egy nap mivel nincs se mércém semmim...sajna még azt sem tom milyen táp. De ideje lenne már venni ujat me nem sok van belőle. Ugy emlékszem azt mondta a tenyésztő hogy ugyan ezt a nagy kutyáknak adja de.. és abból adott.:((( gyomorrontást idézhet ez elő? gondolok itt "hig székletre pl"2 napja eszi utóbbiakban kicsit hig a székletei ma este felé.
Azért vagyok ilyen körültekintő mert sajnos nekem egy kis németjuhász anno elpusztult(férges lett:((( )
Milyen tenésztő az,ki babakutyának felnőtt tápot ad?Abban nincs meg a megfelelő összetételű,mennyiségű tápanyag.Komoly tenyésztő pontosan megmondja,mit evett eddig a kicsi és ha az a tenyésztőnél bevált,nem érdemes másra térni.
Csúcskategóriás,de elérhető árú táp az Acana.Komoly tápokhoz mérőpohár is van,azon be van jelölve a mennyiség.
Mi Hill's tápot etetünk,tenyésztő veszi nekünk,11 ezer ft a 18 kilós.
Ezt találtam ami ennek a 2 hónapos németjuhsznak "való" lenne.
Acana Puppy Large Breed
szerintetek?
egyébként tényleg ennyire számít mit egyen a kutya?(ne értsetek félre csak...)
Igen, ez teljesen megfelel! (Első válaszoló vagyok)
Ennél jobbat nem is adhatnál neki, szerintem tökéletes. Ha jó helyen veszed, automatikusan kapsz hozzá egy mérőpoharat is.
A kutyák fejlődéséhez elengedhetetlen a jó minőségű táp, de érdemes néha egy kis házikosztot is adni neki. Értem ez alatt a főtt rizst(akkor ajánlott, ha híg a széklet), jó minőségű főtt tésztát, néha csontot (szigorúan csak marha vagy sertés, megfőzve!).
Nem kell ilyenek miatt aggódni, hogy néha hígabb, néha sűrűbb, persze a normalitás határain belül, a végleteknél már lehet aggódni. Néha összeszik egy kis füvet, lelop egy kis gyümölcsöt, többet iszik, satöbbi. Kiskutyáknál ez normális. ha nagyon híg, a kajájába érdemes főtt rizst keverni, attól jobb lesz.
Én így etettem a labradoromat, amíg pici volt, és nem adódott semmi probléma.
Jó kutyázást, sok sikert!
Még annyit szeretnék kérdezni, ma lejött az ism. azt mondja hogy sovány a kutyus, vegyek neki csirke fejet és azt főzzem meg.., de szerintem idális, se nem sovány se nem vastag az alkata...gondolom mert ezektől a tápoktól nem hízik el a kutya.viszont kellőképen fejlődik majd.
Még valami, elviekben nekem azt mondta a tenyésztő hogy már 4 szer volt fétregtelenítve + mikor elhoztam adtam még nagy nehezen neki egy féregtelenítő tablettát...szerintetek érdemes még két hetente ezt megcsinálni?
(most van a 11 hetében)
Elnézést ha ontom magamból a kérdéseket.. de nagyon szivemhez nőtt ez a csöppség.
üdv.
még valami ezt a nyakörvet használhatom ezen a kis 2 hónapos németjuhászon ugye?
Bayer Bolfo Bolha és kullancsnyakörv L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!