Németjuhászomnak kiették a legyek, rovarok a füllét, mit csináljak?
Szia! Pont ezzel vittem el tegnap a kutyusomat az állatorvoshoz. Lefertőtlenítette, és kaptunk oldatot itthonra is. Valamint ajánlották a Betadint is, hogy néha törüljük át vele.
Bökő légynek hívják ezeket a legyeket, az én kutyám fülét is nagyon megszurkálták :(
Kubatol spray. Iszonyat büdös, kerülik a legyek, filmszerű bevonatot képez a seben, fertőtlenít és véd a további fertőzéstől.
Most már a hűvösebb idők miatt valószínű, hogy teljesen megszűnik majd a probléma, de jövő tavasztól nagyon figyeld, naponta ellenőrizd.
Volt egy bernáthegyim, vele ez iszonyatos volt. Kivakarta a hátát, farka tövét, aztán meg nem érte el a nyelvével a sebet, hogy tisztítsa magának... Beköpték a legyek. Előfordult, hogy csipesszel szedegettem belőle a kukacokat, mert a leggondosabb kezelés mellett is félóra alatt beköpték... A poklokat jártuk. Hiába adott az állatorvos szurkos löttyöt, még olyat is, ami a petéket is elpusztítja (a kutyát és minden tartózkodási helyét is be kellett permetezni vele), nem igazán használt.
Ősszel csillapodott, majd elmúlt a jelenség, de tavasszal újra kezdődött, kicsit keményebb formában. Kihívtam egy maszek állatorvost, vért vett a kutyától, kiderítette, hogy féregallergiában szenved, elég egy szem bolha vagy kullancs a vakaródzáshoz. Totális féregirtásnak vetettük alá. Néhány hét alatt rendbejött, ragyogott a szőre, soha többé nem volt vele gond. Csak azért mesélem, hogy ha nem szűnik a dolog, lehet, hogy allergia vagy más bőrbetegség van a háttérben, ezért mindig figyeld a kutyádat.
Felálló fülű fajtáknál amúgy is gyakori a fülbaj. Vegyél állatpatikában kutyának való fültisztító folyadékot, nagyon jó dolog. Kicsit a kutya fülébe kell önteni, egy percig (lefogott fülcimpával) dörzsölgetni, majd engedni, hogy kirázza magának. Oldja a fülzsírt, piszkot, apró bogarakat elpusztítja, csökkenti a fertőzésveszélyt. A kutyák szeretik is, mert alapból viszket a fülük mindig egy picit, és jólesik nekik, ha foglalkoznak vele. :) Én rendszeresen használom cicáknak is. Ők nem örülnek neki, viszont sosincs gond a fülükkel.
Remélem, segítettem. Jobbulást a kutyusodnak! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!