Érdeklődtem ma egy német juhász tenyésztőnél, hogy a meghirdetett kutyákhoz kapnék-e törzskönyvet. A tulaj azt mondta hogy a törzskönyvet Németországban csinálják, és fél évet kéne várni rá. Igazak ezek az állítások?
Igaz. Bár a fél év már kevesebb. D, ha rossz adatokat ad meg, vagy hiányosat, akkor még később lesz meg a törzskönyv. A németek precízek.
2012. máj. 3. 21:44
2/11 anonim válasza:
Az igaz, hogy a német juhászoknak Németországból érkezik a tk, de a fél év kicsit gyanús. A hirdetésben benne volt, hogy törzskönyvvel(ha nem, akkor ne vegyél innen, mert valószínű becsapás), ha benne volt, akkor valószínűbb, hogy tényleg így van. Alombejelentő fénymásolatát, amit elküldött Németo-ba, azért elkérném, biztos ami biztos.
2012. máj. 3. 21:47
3/11 anonim válasza:
A feltételes mód szerintem arra utal, hogy alapból nem akarja törzskönyveztetni a kölyköket. Akkor viszont nem nevezném tenyésztőnek.
2012. máj. 3. 21:49
4/11 anonim válasza:
Ismeritek a pontos nj törzskönyvezés menetét? Vagy csak úgy, kalap alól beszéltek.
Nagyon sok mindent kell kitölteni és kiküldeni, hogy kiállítsák a németek a tk-et. Ha csak egy kis hiba is van benne,már tolódik az idő.
Nem futár viszi egyenként a papírokat, hanem bizonyos időnként egyszerre kerül ki az addig beérkezett.
Amúgy ezt csak úgy...."A MEOE a tenyésztő/tulajdonos részére,kérelem esetén, regisztrációs igazolást állít ki, amivel lehet nevezni a magyarországi rendezvényekre."
2012. máj. 3. 22:16
5/11 anonim válasza:
Vegyél kérdező MNJK-s kutyát. Azonnal kapsz papírt. Talán.
2012. máj. 3. 22:19
6/11 anonim válasza:
"Érdeklődtem ma egy német juhász tenyésztőnél, hogy a meghirdetett kutyákhoz kapnék-e törzskönyvet" - egy tenyésztőnél nem opció a törzskönyv!!!!
2012. máj. 4. 07:11
7/11 anonim válasza:
Akár igaz is lehet....de azért érdeklődni kell a MEOEnál erről a tenyésztőről és nézz utána, hogy hogyan kell egy valódi TK kinéznie, hogyha ad egyet arról meg tudd állapítai, hogy valódi e.
egy ismerősöm is elhozott egy NÉmet juhit TK-val egy"tenyésztőtől"...3 hét múlva beteg lett szegényke, kiderült az orvosnál,hogy még oltásai sem voltak a kölöknek...szerencsés, hogy megmaradt...
nem szabad a legrosszabbat feltételezni, de azért csak óvatosan...
2012. máj. 4. 11:23
8/11 natima válasza:
hát mikor vettem én vettem tenyésztőtől ennek az ellentétét mondta(azt nem tom hol csinálják)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!