Kutyaharapás - 8 éves gyerek! Ha egy nagyobb testű kutya előzmény nélkül megharap egy kisgyereket/mentő, kórház stb meg volt/ mi a teendő hivatalosan a kutya eltávolítására? Elaltatására? Közös udvarba, de másé a kutya.
nem tudok....ki se kell mondani mit akarok, és megteszi.
Ha leültetem, lefektetem, nem mozdul amíg nem mondom.Bármit megteszik nekem.Engem elfogadott a kutya és tisztel is...a lakásba voltam amikor nekiugrott a gyereknek.
Egyikőtöknek sem pláne a töketlen gazdis és stb hozzászólónak nem kívánom azt az érzést hogy kiszaladsz az udvarra az üvöltő gyerekedhez akinek tiszta vér az arca és nem tudod hogy van e szeme a gyerekednek akkora duzzanat van a szeme helyén és azt kiabálja hogy nem akar meghalni.....
Csak egy kérdést tettem fel a hivatalos eljárásról!!!!!!
Akkor összefoglalva:
Tulajnak elzárni a kutyát, hogy ne szabadon találkozzon sem gyerekkel, sem kutyával.
Tulaj megválik a kutyától.
Rendőrségen feljelentés.
Jegyzőnél bejelentés.
A hivatalos az utolsó kettő.
Nem a kutya volt a hibás. Nagyon kölyök még, és gondolom játszani akart. Volt nekem is egy farkaskutyám, aki a 6 éves unokahúgomat harapta meg, összesen háromszor. Olyan típusú volt, hogyha sírást, vagy vért érzett, mégjobban bevadult. De nem vittem el, nem a kutya volt a hibás akkor sem. Nagyon kérlek, ne vitessétek el az ebet, mert még bármire ki lehet képezni. Ha megint iskoláztatnátok, lehet lecsillapodna. Gondolom nagy testű kutya, vadabbul játszik a kelleténél. Aztán ha a gyerek is nem lehet tudni milyen. Nem a te gyerekedet akarom becsmérelni, szidni, de milyen a kapcsolata az ebbel? Nem szokta esetleg ingerelni,idegeseíteni? Lehet hogy nem, nem a te gyereked akarom meggyanusítni. Ezeknek utána kell járni. Javasolnám a bizonyos kertrész elkerítését a kutya számára. az az ő területe lesz, oda nem mehet senki majd. Ha védi, akkor védi. És mozgatni is kell. Lehet kétszer annyi futkározás kellene neki.
Mutatsz egy képet erről a kutyáról??
Szia!
Tökéletesen megértelek, azt is, hogy már nem bízol a kutyában, de az altatás nem megoldás! Keressetek neki gazdát facebookon (ha nem lenne már 2 problémás kutyám, én is jelentkeznék), próbáljátok menhelyre beadni, de a kutya NE HALJON MEG más hibájából. Addig is zárjátok el olyan helyre, ahol nem érintkezhet a gyerekkel. Az, hogy egy évig jársz vele kutyasuliba semmit nem jelent, ha a., a kutyasuliban nem tanítanak mást, csak az ül-feksziket. Márpedig sok kutyasuli ilyen. b., Ha nem tartjátok be amit az oktató mond, mert 'áhh mi jobban tudjuk'. Másrészt lehet, hogy a gyermeketek (tényleg nem gyanúsítani akarom!), de elképzelhető, hogy mikor nem láttátok, pesztrálta a kutyát, esetleg csak viccből, és bizony a kutya nem felejt. A legjobb megoldás egy házhoz hívható kiképző lenne, aki felfedné a problémákat, illetve elmondaná, hogy miben hibáztatok. Illetve a helyetekben a gyermekkel is elbeszélgetnék. Egyébként nagyon sajnálom ami történt, remélem, nem lett a gyermeknek nagyobb baja.
Basszus kulcs, ez már nekem is sok, ami itt megy. Ne vitesse el a kérdező a kutyáját, maradjon, nevelje? Normálisak itt egyesek???
Teljesen mindegy, hogy kinek a hibájából történt a dolog, akár a nevelés hiánya, akár idegrendszeri probléma, tök mindegy. A kutyának mennie kell, azt pedig majd a 2 hetes karantén eldönti, hogy a kutyát elaltatják-e vagy tényleg a gazdi hibázott és kap egy esélyt máshol.
De hogy itt maradjon, ahol megharapta a kisgyereket... Hát ez kiverte nálam a biztosítékot.
Ok, persze.
Nálam a 25-ös válaszoló verte ki a biztosítékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!