Hogyan választottad ki a kiskutyádat a többi kölyök közül?
A legelső kutyusomat kaptam 2 évesen nem volt választási lehetőségem. Csodálatos kutya volt,sajnos 14 éves korában 5 éve meghalt.
A második kutyusomat mikor megvettük már csak ő volt az egyetlen akinek nem volt gazdája. Ő is csodálatos kutya volt,soha nem bántam meg hogy elhoztuk. Sajnos már ő sincs velünk.
A mostani 2 kutyám engem választott. Csodálatos mind kettő
nem bántam meg egyik kutyámat sem. :)
Bocsi ha hosszú lett. :)
én nem engedek választani, mert mellényúlnának.
kikérdezem a családot,hogyan élnek,mennyi idő van a kutyára, mik a szokásaik...stb és én választom ki a kutyát. Fél óra alatt nem ismersz meg egy kölyköt. én 2 hónap után tudommelyik milven. A kis nyurga hiperaktívat nem adhatom a 3 gyerekes családnak,mert ugrálés fellöki a gyerekeket, tehát azt az kapja aki naponta fut. Azt aki soha nem alszik egyedül,kellneki egy társ, azt az kapja akinekmár van egy kutyája.és aki önálló és van önbizalma , büszke, az megy show kutyának.
Az elején (20 éve) hagytam,hogy válasszanak és sokszor nem lett jó vége. Ma én választok.
Jelenleg 2 kutyánk van a keveréknél nem volt választási lehetőségem a menhelyről hoztunk egy vemhes szukát aki nálunk fialt egy kiskutyát. A kiskutyát megtartottuk a szukának meg csak ideglenes befogadói voltunk.
A nem régen hozott fajtatiszta kutyánknál sem volt nagy választási lehetőség. A kanunk mellé minden képen egy másik kan kutyát akartunk. A tenyésztőnél az alomban 2 kan volt és 2 szuka. De mivel a kan gazdája a fedeztetésért egy kan kölyköt kért így csak 1 kan maradt és nem tudtunk választani. De nem bántuk meg olyan kis sportos kutya amilyet szerettünk volna!
4. vagyok.
Igy igaz, van olyan kutya aki mindenkihez odarohan és azt hiszik,hogy ő választott. Nem. Ő ilyen ha valaki belép, odaszalad.
munkára, showra és az okosabbakat választom,azok azok akik általában nem rohangálnak, hanem először leülnek és figyelnek. Aki egyből rohan, azok kis aranyosak, de nem több
Az első kutyám utolsó volt az alomban, a másodikat meg a tenyésztő választotta ki nekem. Megmondtam neki, hogy milyen kiskutyát szeretnék, milyen célra és őt látta erre a legmegfelelőbbnek. Nem is csalódtam, tökéletesen illünk egymáshoz.
Én sem hiszek ebben, hogy az a kiskutya, amelyik odarohan egyből az "kiválasztotta" az adott családot. Ez hülyeség, nem így kell kutyát választani. 1-2 óra alatt amúgy sem lehet kiismerni a kölyköket, lehet, hogy a leghiperaktívabb éppen elfáradt és lustának tűnik, amelyik a legbarátkozósabb az meg elfoglalta magát egy játékkal és rohadtul nem érdeklik a látogatók. Ezzel szemben a tenyésztő 2 hónapon keresztül látja őket minden nap szóval tökéletesen ki tudja választani melyik kölyök kihez passzol a legjobban. Akinek van lehetősége hagyatkozzon a tenyésztőre és ne ragaszkodjon egy olyan marhasághoz, hogy azt a kölyköt kell választani, ami odaszalad meg egyebek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!