Ti megengeditek a kutyátoknak?
8-as válaszoló!
Minden kutyának szüksége van, hogy a fajtársaival ismerkedjen, játszon. Ezt is a szocializáció része.
Másrészt a kutyának szüksége van a sétára, a külső ingerekre, hogy ne csak a kerítés mögött élje le az életét.
Ha nem te nem így neveled a kutyád, azt sajnálom, de legalább ne akarj erről mást meggyőzni, mert nincs igazad!
Nem engedem oda egy kerítéshez sem. Ennek több oka is van, amíg pórázon van jöjjön szépen mellettem, nem tudhatom, hogy milyen konkrétan a kutya a kerítés mögött és itt folyamatosan őrjöng mindegyik ha sétáltatom a kutyát. Sajnos így is rengetegen beszólogatnak hogy minek sétáltatom vagy megyek arra a kutyával. Valamint én sem szeretem azokat akik csak úgy hozzák a kerítéshez a kutyát. Régebben nem egyszer volt már ebből baj, hogy a régi kutyánk kerítésen keresztül elkapta a másikat mert az a fél fejét bedugta és elkezdett acsarkodni befelé. Ráadásul szerintem nem lehet túl jó a kutyának se, hogy kerítésen keresztül szaglásznák egymást, de játszani már nem tudnának, csak felizgul mind a kettő. Sok kutya teljesen másképp reagál egy idegen kutyára kerítésen belülről, mint kívülről.
Másik sétáló kutyánál más a helyzet oda szívesen odaengedem én is a sajátomat, ha a másik fél is benne van. Sosem húzom el, kerüljük ki, ha nem olyan a kutya vagy a gazdája akkor csak szépen elmegyünk mellettük, ha olyan akkor hagyjuk őket ismerkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!