Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi tegyek ilyen melegben?

Mi tegyek ilyen melegben?

Figyelt kérdés

Van egy egy éves goldim, és csak most h teljesen kifejlődött látom h mennyire vastag a bundája és h rosszul viseli a meleget.

Vigyem el kutyakozmetikushoz megnyírni? Nagyon drága? Milyen sűrűn kell elvinnem? Otthon meg tudnám nyírni? Más módszer h nyáron tudjam hűteni, úgy tudom fürdetni nem szabad túl sokszor, v csak samponnal nem?

Előre is köszi a válaszokat!!!

2012. ápr. 29. 06:16
1 2
 11/17 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Előttem már rengeteg hasznos tanácsot adtak mások, nyugodtan fogadd meg őket!

Részemről csak annyit, hogy ha tényleg hűteni szeretnéd, akkor a tarkójára, a lábaira és a hasára önts vizet, ezeken a helyeken tud leginkább gyorsan lehűlni!

Otthon sűrű locsolással hűtheted a kertet, ezáltal a kutya a kellemes, nedves fűben tud hűsölni :)

Nekem ilyen szempontból nincs szerencsém, ugyanis a kutyám vízbe, vizes talajra nem hajlandó feküdni, csak ha kényszerítem...a locsolást utálja, de eltűri, utána látszik, milyen jól esett neki. De természetes vizekbe ugrani, úszni kidöglésig képes :D

2012. ápr. 29. 13:34
 12/17 anonim ***** válasza:
73%

Azért, mert a kutya liheg, amikor melege van, még nem jelenti azt, hogy szenved is miatta. Természetes, hogy nagy melegben nem is olyan aktív.Az állatok tökéletesen tudják, milyen időjárási viszonyok között miként viselkedjenek.

Ha úgy döntesz, megnyíratod a kutyádat, melege pont olyan mértékben lesz, mint az eredeti szőrrel.

2012. ápr. 29. 14:47
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is mindig féletettem a kutyámat a hideg víztől, de a legnagyobb melegben is gondolkodás nélkül veti bele magát akár egy tóba, akár egy hűvös hegyi patakba. Én már néha attól didergek, ha szépen fokozatosan megyek be utána. Őt nem zavarja a hirtelen hideg.
2012. ápr. 29. 15:36
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
De attòl még baj lehet belőle. Ez ugyanaz, mint az embereknél, ha valaki felhevült testtel a vízbe ugrik. A lényeg ott is a fokozatosság.
2012. ápr. 29. 17:42
 15/17 gabrielli ***** válasza:
100%
Az én goldim imádja a vizet! Nem messze tőlünk van egy patak, oda szoktam naponta többször elvinni, azonnal belefekszik, még a fejét is beledugja, és lefetyeli a vizet. Ha meg elmegyek vele a közeli tóhoz, arrol már nem is beszélek! Egyszóval, imádja a vizet, kell hagyni hogy hűsüljön, utána befekszik egy árnyékos helyre az udvaron. Amikor meg ismét szenvedni látszik a melegtől, akkor ismét irány a patak...
2012. ápr. 29. 21:05
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok kutyás vesz olyan gyerek homokozót, ami kagyló alakú. Azt kiteszed , bele vizet tele és a kutyád akkor megy bele, amikor szükségét érzi.
2012. ápr. 29. 21:49
 17/17 A kérdező kommentje:

Látom sokan írjátok ezt a saját fürdető dolgot és igazatok is van, elvégre nem vok vele egész nap és nem csak akkor lehet melege. Majd nem teszek bele olyan sok vizet mert akkor meg megfázhat v nem tudom.Úgyis nemsokára szülinapja lesz! :D A darált hús "torta" mellé jó meglepi lesz! :D

Arra gondoltam még h esetleg este felé viszem majd el sétálni, amikor a napnak már nincs olyan ereje. A közelben van egy bányató és sokan mondják h vigyem oda,de én nem merem mert annak meg nagyon hideg a vize, meg ki tudja miket szórtak bele, dettó a patakkal, tele van üvegdarabkákkal... Amint látok vmi akciót veszek is neki egyet.

Köszönöm a sok hasznos és kedves választ, örülök h vannak ilyen segítőkész emberek mint ti, és a legjobban Mogyi köszöni. :)

2012. ápr. 30. 05:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!