Mit rakjak az elletőládába ilyen melegben?
anyagot ne tegyél mert folyamatosan mosni kell, a forgácsból a por belemegy a kicsik tüdejébe. Én egy iratmegsemmisítőt vettem és azzal gyártom a papírt alájuk de sima újságpapír is jó.
Hiába van meleg az infrának az első néhány napban mennie kell a kiskutyáknak a megfelelő hőmérséklet az első napokban több mint 30 fok és a tüdőből a magzatvizet csak az infra szárítja ki.
A kérdésre válaszolj, és mivel minden lehetségest választ elmondtak neked, és neked egyik sem jó, meg jönnek a kifogások mit mondjak még?
Tenyésztőként írok neked, és csak egy szimpla egyszerű kérdést tettem fel, mert érdekel.
Egy nagy nylon szemeteszsákba húzott polifoam szivaccsal, mert az nagyon jó hőszigetelő. Fontos, hogy a polifoam pontosan akkora legyen, mint az ellető láda belseje, mert ha lötyög, akkor beszorulhat mellé a kiskutya!
A nylon azért kell, hogy ne szivárogjon a polifoamra nedvesség. A nylonon folyamatosan cserélni kell a lepedőt, törülközőt, hogy a kiskutyák tiszták és szárazak legyenek. A lepedő, törülköző méretét úgy kell megválasztani, hogy minden oldalon alá lehessen feszíteni a polifoamnak, mert ha nincs szorosan begyűrve, akkor a kiskutya belegabalyodhat és megfullad.
Nekünk télen volt az első almunk kezdő tenyésztőként, és mégis teljesen felkészültünk mindenre, tenyésztőkkel beszéltünk, sokat olvastunk fórumokon.
A kérdező is felhívhatta volna a tenyésztőt akitől a kutyát vette, biztos vagyok benne hogy segített volna neki.
De a kérdésből egyértelmű hogy takarítani nem akarja a kiskutyák alatt a helyet, mert egyszerűbb amit kidob egyből. a törölközős, polifomos megoldás azért nem jó, ,mert a szukák gyakran ágyaznak, ezért nagy rá az esély h. beágyazza a kölyköket, ergo megfulladnak!
"Nálunk" szőnyeg volt alattuk, amit odaszögeltünk, és 2 naponta mostuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!