Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ezek normálisak?

Ezek normálisak?

Figyelt kérdés
Tegnap délután a Szuka Rottweileremmel (Jessivel) kint voltam nyitva volt a kisajtó,(de a kutya nem megy ki akkor se ha elmegy valaki ellőttünk,)erre öregasszony megy elfele az utcán ellőttünk és én kint álltam a másik szomszédnál és látom mennek befele hogy jaj de aranyos kutya!Majd szívrohamot kaptam...Az volt a szerencséjük hogy rászóltam a kutyára hogy gyere ide és nem tudtak hozzá nyúlni.De utána én voltam a világtalan szemétláda hogy magamhoz hívtam a kutyát meg szóltam hogy ne menjenek be egyből anyámnak pofáztak milyen szemtelen vagyok....

2012. ápr. 26. 17:53
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
48%
nem kap feladatot ? minda 3 kutyám csibészeltetve volt úgy h CSAK parancsra támadott!! nemakarlak bántani de neveletlen a kutyát :)
2012. ápr. 26. 18:16
 12/25 A kérdező kommentje:
1. az van hogy a kutyám nem megy ki 2.az van hogy ha este beugranak hozzánk akkor parancsszóra menjen a kutyám??3.Mondtam nekik nyugodtan de nem volt értelme.4Aki irta hogy annyi kutyája volt már hány éves vagy?
2012. ápr. 26. 18:17
 13/25 A kérdező kommentje:
Neveletlen akkor lenne neveletlen ha nem hallgatna rám....és kimenne a kupun....de ha valaki kapun belül van azt támadja is meg amúgy ha velem van senkit se támad meg....
2012. ápr. 26. 18:18
 14/25 szacsiga ***** válasza:
100%

Azoknak igaza van, akik azt írják, hogy ne hagyd nyitva a kaput, sajnos sokszor a hülye embereket kell megvédeni saját maguktól :)

Akiknek meg annyira tökéletesen képzett kutyái voltak, azoktól kérdezném, hogy az ő kutyájuk úgy született, hogy nevelt volt? A fent említett eb áll egy fokon tudásban. Adott egy nagytestű, örző-védő típusú kutya, a gazdája elkedzte nevelni, áll egy bizonyos tudásszinten. Nyitva hagyta az ajtót, mert tudta, hogy a kutya már nem jön ki, arra nem számított, hogy valaki se szó se beszéd a kutya területére bemerészkedik. Valószínüleg nem úgy ment ki a kapun a gazda, hogy most elmegy hazulról és a kutya őrizze a házat, lehet ezt még nem is tudja... Kérdezőnek: Tényleg az a megoldás, hogy a kutyádra egy lehetséges fegyverként tekintesz, ha olyan. És a fegyvereket nem hagyjuk elől, őrizetlenül, mert illetéktelenek, gyerekek, hozzánemértők kezébe kerülve veszélyes lehet.

2012. ápr. 26. 18:41
 15/25 anonim ***** válasza:
Én meg az olyanoktól kapok agybajt akik nyitva hagyják a kapujukat úgy hogy kutya van bent, mert rendszeresen rohannak ránk ki kutyák hogy lassan már acélbetétes cipőbe kell járni h lerúgjam őket a kutyámról és tegyük fel hogy bármilyen csoda folytán nem megy ki a gazdi akkor is megijed ha látja hogy egy rottweiler szabadon van...
2012. ápr. 26. 19:23
 16/25 anonim ***** válasza:
Az ,hogy nyitva hagyod a kaput az irtó nagy felelőtlenség,nagyon gyorsan szokj le róla!Ebben a helyzetben egyértelműen te vagy a hibás ha megharap bárkit is! Zárt telek és figyelmeztető tábla ,akkor nincs gond.De egy rotinak ilyennek kell lennie ,nekem is volt, és nem hagyta magát simogatni csak annak akit megismert és bemutattam neki, de akkor is éreztette ,hogy ő a főnök. Területőrző kutya nem kér engedélyt támadásra, nem kell neki semmilyen parancs, ha valakit meglát a telken belül neki kell mennie és lefognia, az a dolga. Ebben igazad van! De zárd a kaput!
2012. ápr. 26. 19:31
 17/25 anonim ***** válasza:

a kutyának a vérében van ha a területére lépnek idegenek akkor támad, szóval ezzel nincs is baj..

én a helyedbe becsuknám a kaput és nem lesz gond,

egyik ismimnek is van két jól nevelt a kutyája( egy pitbull és egy havanese) sose mennek ki a kapun,ha kutya vagy gyerek megy el ott akkor se mennek ki..mondjuk nála csak akkor van nyitva a kapu ,ha kocsival állnak be/ki illetve ha vmit visznek be/ki.. mondjuk lényegében hogy nincs ott az ismim úgy nincs is nyitva a kapu, de ha ott van vagy a ház előtt akkor nyitva hagyja..mondjuk a pitbull miatt szerintem senki se menne be :)

nem vagy szemétláda,hogy magadhoz hívtad a kutyádat,viszont máskor csukd be, tényleg lehet jól nevelt a kutyád de sose lehet tudni,hogy mi fog bemenni a kapun, egy kóbor kutya vagy kisgyerek és akkor jól megütheted a bokád, akkor legyen nyitva a kapu amikor arra is tudsz figyelni, ne akkor amikor a szomszédoddal beszélgetsz és nem figyelsz a kutyára..

2012. ápr. 26. 19:39
 18/25 anonim ***** válasza:
Tényleg nagy az isten állatkertje! Hogy jut eszébe valakinek hogy bemegy egy idegen kutya területére, főleg egy ilyen fajtánál? A rotival akkor lenne gond ha nem védené a területét, hát erre lett kitenyésztve, nem?
2012. ápr. 26. 20:15
 19/25 A kérdező kommentje:
Oké az igaz hogy nem kellene nyitva hagynom a kaput de én tudom hogy a kutyám sose megy ki mert úgy lett nevelve.És aki azt írja hogy ne támadjon a kutya csak parancsszóra az szerintem bolond,ha valaki beugrik mert ez egyre gyakoribb sajnos akkor a kutya mit csináljon??Nézze hogy kipakolnak mindent??Nekem a kutyanevelőm is mondta amikor jártam vele (20 órát voltam neveleőnél)hogy ezeket a kutyákat 6-7 éves korukra azért bolondulnak meg mert úgy vannak nevelve mint egy ölebb és nem értik a helyzetet,mert elfolytódik bennük a területvédés ösztöne és amikor nem bírják tovább magukénak tudják a területet és azért vannak a kutya altatások mert így gondolkoznak az emberek ezt hiszik díszkutya,pedig ezt elkel fogadni hogy ŐRZŐ VÉDŐ
2012. ápr. 26. 20:22
 20/25 anonim ***** válasza:

1., Tényleg érthetetlen, hogy egyesek hogy gondolják, hogy kérdezés nélkül bemennek vagy hogy egyáltalán kérdés nélkül meg akarnak simogatni egy kutyát.

2., Ne hagyd nyitva a kaput, mert tényleg.. Mi van akkor, ha egy kisgyerek megy be?

3., Oké, hogy a rotti területvédő és minden oké, ha a gazdája nincs ott és akkor védené a területét. De véleményem szerint, ha ott a gazda, aki a falkavezér, akkor a kutya ne indítson önszántából támadást. A vezér döntse el, hogy mikor van erre szükség!

2012. ápr. 26. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!