Egyikünket "megkeres", másikunkat nem. Mi lehet az oka?
Így van. Nálunk pl. a férjemnek ugyan szót fogad, tart is tőle. (egyesek szerint falkavezérnek tekinti, érdemes lenne erről egy hosszabb vitát is nyitni, mert folytonos ellentmondásokat tapasztalok.)
Én foglalkoztam vele mindig, neveltem, etetem, sétálok vele.
Ha pl. eldob egy labdát neki akkor csak nekem hozza vissza, ha "mímeli" hogy sétálni viszi akkor lecövekel az ajtóban és csak velem hajlandó..stb.
Ez így is fog maradni addig, amig a párod nem kezd el vele ugyanúgy foglalkozni.
És még nagyban függ attól is, hogy otthon hogyan viselkedtek egymással (mármint a pároddal), mert a kutya mindent szépen megfigyel.
Én nem tartok a férjemtől - nem vadorzó:) - de mivel elég határozott a stílusa és én bizony sokat ugrálok körülötte a kuyta viselkedésén is meglátszik, mint ahogy fentebb írtam, bár nem játszik, nem különösebben foglalkozik vele, ha hazajön ugyanúgy sorba áll mint egy klasszikus farkasfalkában is megfigyelhető.
köszönöm, utolsó
de ha így, akkor vajon miért nem keresi meg a párom, ha én arra kérem?
amúgy az én páromnak is határozott a fellépése és amellett, h a kutya nagyon szereti, sok esetben (ha leszidjuk, mert rossz fát tett a tűzre) érezhetően tart tőle (nem hiszi, h bántaná és nem is bántja sosem, de érzi, h a szó ösztönös értelmében jóval erősebb, agresszívabb és indulatosabb nálam a párom).
én veled ellentétben nem annyira ugrálom körül a páromat. persze főzök neki, megterítek, a kedvében járok, de gyakran fordul a szerep. a párom legalább annyiszor "körülugrál" engem, mint én őt. MMA-zik, néha játékosan bunyózunk az ágyon, hülye hangokat adunk ki, ilyenkor például a füle botját nem mozdítja, egyikünket sem félt a másiktól, mintha tudná, h mi ketten nem bántjuk egymást, neki nem kell senkinek a pártjára állnia...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!