A bolognese fiú kutyusomat most ivartalanították 3napja. Azt mondta az állatorvos,hogy felszívódó varratok vannak a belső és külső varratnál is. De a külső nehezebben szívódik fel és 1 hét elteltével levehetjük a fejéről azt a kis parabolát (sajnos nem tudom a rendes nevét) és azt mondta ha megvan a külső varrat szedjük ki. Csak ő izeg mozog folyamatosan. Félek, hogy nehogy megvágjam. Hogy szedjem ki?
Nekem még sohasem kellett orvos a varratszedéshez. Nem olyan nagy szám, mint amilyennek hangzik. Ráadásul kan kutyáról van szó, amiket még régen ivartalaníttattam, azt nem is varrták. 10 nap után a varratok nagy része már nincs is bennük. Simizés közben szépen oda nyúlok, és kézzel kihúzogatom. Egy esetben kellett vágnom, mert nagyon erős volt a csomó. Lány cicám is lett már ivartalanítva, mire kiszedtem volna a varratokat már nem találtam egyet sem. A vad cicákat is ébredés után elengedik, nekik se szedi ki senki a varratokat. Persze, ha nem bízol magadban, akkor várd meg a dokit, vagy keress másikat. Ha két hétig marad benne a varrat, akkor sem lesz semmi baja.
2012. ápr. 24. 16:37
22/27 anonim válasza:
lefogod, elvágod a varratot és kiszeded vagy megkéred párodat ismerőst, hogy fogja meg, mivel kicsi így tegyétek fel az asztalra ott sok kutya megmerevedik de ha nem is áll meg azért egyszerűbb asztalon :) nem egy bonyolult dolog, varratszedést én is mindig én csinálom a kutyáimnál, macskáimnál, gyorsan megvan általában, ha óvatos vagy nem sok eséllyel vágod meg
2012. ápr. 24. 18:30
23/27 anonim válasza:
Én a lánycicámnak szedtem ki a varratot, és nekem a doki mondta, hogy szedjem ki, nem értem miért kell ebből ekkora hisztit csinálni, főleg hogy nem szukának kell kiszedni.
Nekünk az vállt be hogy a két hátsó lábán áll a cica, és egy lefertőtlenített köröm ollóval és egy csipesszel szedtük ki a varratokat, kb úgy 10-12nap után.
Annyi a technikája, hogy csipesszel megemeled a csomót és csak az egyik oldalon csíped el, mert így simán ki lehet húzni. SOSEM szabad a csomó mind a két oldalán elvágni a varratot.
Amúgy a sok előttem szólónak üzenem hogy én a saját bokámból is minden gond nélkül kiszedtem a varratokat, nem műteni kell hanem csak varratot szedni, nem halálosan nehéz!
2012. ápr. 24. 18:50
24/27 anonim válasza:
Egyrészt te ne szedj ki semmilyen varratot, vidd dokihoz, lehetőleg egy másikhoz, aki kevésbé falusi lódoktor.
Másrészt meg gondold át a kutyával való kapcsoaltodat, hogyha addig sem tudnád egy helyben tartani, amíg egy ilyen fontos dolgot elvégzel rajta. Az állatorvosnak is menne, te pedig a gazdája vagy, tudnod kell kezelni a kutyát. Hiszen ha te sem tudod, ki fogja? Gyúrj rá erre, különben a későbbiekben lehetnek problémáitok, ha neadjisten bármilyen más sérülés miatt naponta többször kell majd kezelni, meg hát egyáltalán, nem egészséges, ha a kutya döntheti el, hova nyúlhatsz rajta és hova nem.
2012. ápr. 24. 18:53
25/27 A kérdező kommentje:
Nem tudom viszaolvastad e okoska, hogy más is szedte ki a varratot és ez nem műtét. Egyszerűen a véleményekre voltam kíváncsi a kutyám pedig hallgat rám csak mivel még furcsa ott neki nem szereti ha piszkálva van logikusan. A többieknek pedig köszönöm a tanácsokat :)
2012. ápr. 25. 13:16
26/27 anonim válasza:
Nézd, ha neked olyan triviális lenne a varratszedés, nem jöttél volna ide kérdezősködni. Így, hogy nem vagy biztos magadban, meg abban, hogy a kutyád eltűri a műveletet, inkább menj másik dokihoz. Bocs, hogy helyetted is biztosra akartam menni.
2012. ápr. 25. 20:34
27/27 anonim válasza:
Azt se tudod miket kérdezel. Nagyon buta vagy, már meg ne haragudj.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!