Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy vágjam ki a kutyából a...

Hogy vágjam ki a kutyából a varratot?

Figyelt kérdés
A bolognese fiú kutyusomat most ivartalanították 3napja. Azt mondta az állatorvos,hogy felszívódó varratok vannak a belső és külső varratnál is. De a külső nehezebben szívódik fel és 1 hét elteltével levehetjük a fejéről azt a kis parabolát (sajnos nem tudom a rendes nevét) és azt mondta ha megvan a külső varrat szedjük ki. Csak ő izeg mozog folyamatosan. Félek, hogy nehogy megvágjam. Hogy szedjem ki?
2012. ápr. 24. 14:14
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
64%

Értem.

Itt mindenki hülye, csak te vagy helikopter. Bírom az ilyet.

Azt csinálsz, amit akarsz.

2012. ápr. 24. 14:36
 12/27 anonim ***** válasza:
57%

Akkor csak azt kérdezem meg, ha ti mindent annyira nagyon jól tudtok és nincs szükségetek a tapasztaltabbak segítségére akkor mi a rákos fenének tetted fel itt a kérdést? Mégis milyen választ vártál?

Az ilyet én is bírom... Mi már ivartalanítottunk állatot (nem is egyet) és egyébként a 10 nap a minimum igaza van Alexandrának. De abban is, hogy azt csinálsz amit akarsz, csak akkor ne kérdezz, ha nem is érdekel a válasz, és még becsmérled is a válaszadókat.

2012. ápr. 24. 14:42
 13/27 A kérdező kommentje:
Szó nem volt arról, hogy mindent tudok/tudunk. A kérdést pedig azért tettem fel,mert kultúrált normális válaszra számítottam.
2012. ápr. 24. 14:47
 14/27 anonim ***** válasza:
Szintén törpe kutyámnak 7 nap kellett, de mi vártunk 10et a varratszedésig. Ne siess, mert még nem forrt össze a seb, és szétnyílik. Viszont ha van bioptron lámpád, akkor lámpázd a kutya sebét, mert szebben forr össze, és kilevedzik. Mi is lámpáztuk, nagyon szép lett a forrás, a doki is mondta, hogy még nem is látott ilyen szép varratot. Meg a kutya is jól viseli, mert melegíti a kis hasát.
2012. ápr. 24. 14:58
 15/27 anonim ***** válasza:
86%

Bár én eddig is kultúráltan, normális választ adtam, de akkor kezdjük újra.

1., Milyen orvos az olyan, aki arra bíztat, hogy otthon szedd ki a varratot? Számomra már itt megdőlt a bizalom az orvosotok felé. Csodálkozom, hogy neked ez nem furcsa.. Ez olyan kb. hogy engem megműtenek és közlik a férjemmel, hogy maga is ki tudja szedni neki a varratokat otthon. Te tapasztaltál már ilyet? Mert én még nem. Sem embereknél, sem kutyáknál.

Engem is műtöttek már, varratszedésnél pont nem volt ott a dokim, így másik orvos szedte ki, nem pedig az akkori barátom otthon...

2., A kutyáknál a varratszedés minimum 10 nap (ha nem hiszed, olvass utána). Nálunk 12 nap után történt meg, a világon semmi baja nem lett tőle.

3., A gallért a varratszedésig érdemes rajta hagyni, mert ha nyalogatja, elfertőződhet a seb.

Kicsit gondolkodj el a dolgokon, mi jót akarunk.

2012. ápr. 24. 14:59
 16/27 A kérdező kommentje:
Akkor várok 10napig és ezt a választ köszi is mindenkinek megfogom várni. ez az első orvos akit nagyon kedvelünk nagyon odafigyelő normális. Mondta, hogy felesleges elvinni ezért orvoshoz mert ő is ugyanúgy csinálja csak a csomónál kell elcsípni és kihúzni. Egyébként a kiskutyám a mindenem és minden egyes mozzanatát figyelem és gondolhatjátok, hogy pont én nem szeretnék neki rosszat. engem csak az érdekelt, hogy vkinek van e vmilyen tapasztalata és nem a lehurrogás. Van bioptron lámpánk megpróbáljuk akkor és köszönjük :)
2012. ápr. 24. 15:09
 17/27 anonim ***** válasza:
Jójó, úgy kéne, hogy mindennap 4 percet egybe. A lámpát olyan 10 centire tartsd a sebtől. Lehet, hogy az elején le kellesz fogni, de utána hagyni fogja, mert kellemes meleg :).
2012. ápr. 24. 15:12
 18/27 anonim ***** válasza:

Nincs mit :)

Aztán majd eldöntitek. Az én kutyámat 2-en fogtuk le + a doki szedte a varratokat (jó, nekem mondjuk akkor volt 30 kg körüli a kutyám), de elég durván rugdalózott ő is. Nem kockáztattam volna, hogy megbököm esetleg...

2012. ápr. 24. 15:13
 19/27 anonim ***** válasza:
Az én kutyám meg sem nyikkant, pedig alapjáraton ő is izgő-mozgó. Én mindenképp dokival szedetném ki, az a tuti.
2012. ápr. 24. 15:40
 20/27 anonim ***** válasza:
ahogy én értelmeztem a kérdést, nem értett semmit félre a kérdező, csak kicsit félreérthetően tette fel a kérdést. A varratszedéshez pedig, mi tegnap voltunk a dokinál, és ha tudom, hogy csak ennyi, én is kiszedtem volna itthon(persze, ha nem egy 26 kg-os kutyáról lenne szó, akit a dokival ketten kellett lefogni :D)
2012. ápr. 24. 16:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!