Hogy vágjam ki a kutyából a varratot?
Ha felszívódik akkor mért akarod levágni? Valamit nagyon félreértettél! Szerintem vidd vissza, mert így könnyen sérülést is okozhatsz benne, 3 nap alatt még nem forr össze a vágás helye!
Egyrészt ha a "parabola" (tölcsér) még a fején van 1 hétig, akkor hogy gondolod, hogy a varratot ki lehetne szedni? Ha felszívódó akkor meg pláne nem kell piszkálni az majd eltűnik. Ha mégsem tenni jó pár nap/hét múlva sem, akkor vidd vissza, baja tőle nem lehet, de attól igen, ha te házilag próbálod szerencsétlent így "műteni"....
3 nap alatt még nem gyógyult be a sebe. Várd meg az egy hetet. És ha a doki felszívódós varrattal csinálta akkor nem kell kiszedni mert majd magától felszívódik.
De semmi esetre se próbálkozz vele otthon. 1 hét után inkább vidd vissza a dokihoz!
Hát bocs, de azt mondod 3 napja lett ivartalanítva, és hogy nem tudod kiszedni, mert nem hagyja. Bocsi a feltételezést, hogy ebből azt gondoltam hogy MOST próbálkozol.
Egyébként mire begyógyul a seb addigra kb kézzel is simán kivehető lesz, mert összehúzódik a bőr alatta és elszárad a varrószál.
A belső varrat az, ami felszívódik. A külső nem igazán, meg hát az 3 nap után nem is szívódna fel. A külső varratok kiszedésével minimum 10 napot szoktak várni az orvosok. Ez nekem elég zavaros. Szerintem sok mindent félreértettél!
Egyébként a dolog igen egyszerű, ha a dokid szabin lesz, elviszed egy másikhoz. De addig is beszélnék vele a helyedben és tisztáznám a dolgokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!