Mi lehet a baja a kutyámnak?
2 éves westie szunkánkat pont egy hete fedeztettük.
Viszont ma rossz kedvű, csak fekszik, bújós lett. Enni eszik, az étvágyával nincs semmi gond. Olvastam egyszer, hogyha a kutya pérája fedeztetés után duzzadt marad az jó jel....neki az maradt. Ez lehet, hogy hülyeség?
De rokonom azt mondta h a kan "rosszul" fedezett, az kevés volt amit ő látott (mármint h vemhes legyen) de nem nagyon ért a kutyákhoz. Viszont a kutyában volt egy kullancs, de megvolt szívva, ki tudtam egybe szedni....
Most mitől lehet a bágyadsága?? Lehet, hogy a kullancs miatt vagy vemhes lehet?? (nem lázas, az orra is nedves)
Légyszi segítsetek, mit csináljak??? előre is köszi. :)
Na bocs az előző válaszomért (1.), kicsit kiakadtam.
Vidd dokihoz. Minél hamarabb. Csak ő tudja megmondani, hogy mi lehet a baj.
állatorvos lehet a kullancs, rárakhattál egy herpeszes kant (mert gondolom a kannaknem volt szűrése)
és a fedeztetés után nem kell,hogy duzzadt legyen a péra. És ne szaporíts, van elég idegbeteg westie az országban.(mert gondolom tenyészszemle nincs, kötelező orvosi szűrések nincsenek, fedjegy nincs...)
Ma tessék, egy újabb aggódó szaporítóval állunk szemben, aki egyébként imádja a kutyáját?
Nem tudom, hogy vemhes lett e kutyád, de ha szerencséje van akkor nem, de akkor nagyon kérlek ne fedeztessétek újra, egy óriási hülye tévhit, hogy a szuka kutyának mindenképpen szülnie kell.
Viszont nem kizárt, hogy a fedeztetéssel kapcsolatosan van valami baja, pl. elkaphatott valamit a kantól, de persze az sem kizárt, hogy a kullancs miatt beteg.
A babézia lappangási idejébe pont belefér például.
A lényeg: minél hamarabb vidd állatorvoshoz a kutyát, és szerintem jobb lenne neked is, meg a blökinek is ha ivartalaníttatnád. Jobbulást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!