Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnék venni egy yorkit a...

Szeretnék venni egy yorkit a győri House quick giant mini kenelből. Csak képen láttam mert Pest mellett lakom, de le kellett foglalnom mert már egy volt amit két hét múlva tudunk haza vinni mivel 4 hetes csak.45 ezer Ft jó ár? Törzskönyvezet szülők.

Figyelt kérdés
2009. jún. 21. 11:08
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Annyira nem kell lehurrogni... Ha ő kéri le egyedül annak a kölyöknek a törzskönyvet, akkor meg kell vennie a csajszinak a fedeztetési jegyet meg az alombejelentőt, így pont 8000Ft.

De ha a szukának nincs tenyész szemléje, vagy a kannak, akkor lazán 8000Ft.

Ez az ár mindenképpen JOGOS, és megéri kifizetni...

Bár a szuka nem tenyész példány... Szinte csúnyának nevezném.

Bár az elég megtévesztő, milyen szöveget írt ki:

"Kiskutyáink minden esetben származási papirokkal,garanciával ,gondozási útmutatóval kerülnek új gazdijukhoz!!!"

Ez elég megtévesztő, ha te tkv nélkül is megveheted.

2009. jún. 21. 19:03
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

az anya kutya nem túl jó idegrendszerű..

a képek nagy részénkilóg a nyelve,de leég érdekesen és olyan testartása van,ami arra utal,hogy fél,vagy ideges..na most eze a nyelves dolog valószínű genetikai erdetű,ideggyenge a kutya..

a "tenyésztő" pedig sima hobbiszaporító,aki a most menő fajtákból él meg,nem számít,hogy ezzel rombolja az áloományt,..ha tenyésztő lenne ,akkor lenne kiállításra hordott,szép,típusos hosszú szőrű yorkija is..ezt a yorkit az életben nem viszi kiállításra,mivel már levágta a szőrét..

ennyi pénzért igazi etynésztőtől is kapsz yorkit ivartalanítási kötelezettséggel,normális szülőktől..

2009. jún. 21. 21:03
 13/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat! Elszomorított. Előleget küldtem az egyik kutyusra. Nézegettem az árakat és úgy gondoltam, hogy jó ár érte ha nem is tökéletes. A szukának le van vágva a szőre mivel szűlt ő mondta. Két lányom van meilyendtem mert sokan írtátok, hogy az idegrendszerével van baj. Ez mit jelent?
2009. jún. 22. 08:13
 14/25 anonim ***** válasza:

Szerintem elég sok helyen sántít a dolog. Tegyük fel pl. hogy mindkét szülő tkv-s, tenyésszemlés, de nem ad minden kölyökhöz tkv-et? Ez elég gyanús, egy igazi TENYÉSZTŐ iylet nem csinál...

Másik furi dolog a honlapon van. Az igazán nagy szaporítók nem tesznek ki "Almok" menüpontot, mert még a hülye is látja, hogy az egyszem szukájuk évi 2x ellik és ez így nem okés. Itt sincs ilyen menüpont... én nem hoznék ilyen helyről kutyát az 100.

Az ár egyébként jó, csak félő, hogy a majdani kezelési költség ennek akár sokszorosa is lehet... ez persze nem biztos.

Még annyit, hogy a pizzériát a kutyáikból akarják beindítani?! Mindenesetre elgondolkodtató...

2009. jún. 22. 10:37
 15/25 anonim ***** válasza:

Én nem akarok senkit megbántani, de képről megmondani, hogy milyen egy kutya idegrendszere? Ez nekem új :DD

előző voltam

2009. jún. 22. 10:38
 16/25 A kérdező kommentje:
Eddig akiket hívtam eladókat mind kutyusár + törzskönyvet kértek. A drágábbak is. Csak én gondolom, hogy azért olcsóbb mert szükségük van pénzre. Tény és való a szuka nekem sem tetszik. Lesz róla törzskönyv is. Őszintén mondom, hogy az ár miatt vágtam bele. Hobbi kutyus lesz. Már volt egy yorkim akinek csúnyább volt az anyja az apja meg díjazott. Imádtuk!! Úgy hiszem akkor elfogadható az ára. Nem a legjobb, legszebb az ára is mutatja. Igaz?
2009. jún. 22. 10:53
 17/25 anonim ***** válasza:

az idegrendszeri gondot arra vezetm vissza ,hogy a képeken végig össze húza magát,tehát fél és a nyelvét is kidugja(de természetellenesen),amit már nem egy ideggynege kutyánál láttam..

ha meg is veszed kérlek ivartalaníttasd,de legalább ne szaporítsd tovább!!

2009. jún. 22. 20:35
 18/25 anonim ***** válasza:
Kutyáknál nincs olyan, hogy "jó ár". Ha vami jó árban van - magyarul olcsó - akkor annak mindig megvan az oka. Természetesen önmagában az sem biztosíték, ha drága, de minden fajtánál van egy körülbelüli összeghatár ami alatt már legalábbis gyanús a dolog.
2009. jún. 22. 22:20
 19/25 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy nem fogom szaporítani!! Olvastam olyan sztorikat is, hogy törzskönyvezett biztos tenyésztőtől volt 100 Ft-ért és gond volt vele. Sőt ismerek is olyan gazdit aki ugyan így járt és 80000 Ft volt a kutyus. Szerintem talán ember függő tehát az eladón múlik mennyire őszinte. A kutyus kap törzskönyvet, chipet, minden ami kell. Tehát nem kell aggodnom, hogy vad lesz meg ilyesmi az idegrendszeri problémák miatt? Két kislányom végett.
2009. jún. 23. 09:39
 20/25 anonim ***** válasza:
Aggódni nem kell, márcsak azért sem, mert azzal nem leszel előbbre. :) Még ha estleg valóban gyengébb idegrendszerű is a kutyus, akkor is sokat lehet javítani rajta a megfelelő szocializációval. Ilyen kis testű kutyáknál sokszor inkább a gazdival van baj, nem is a kutyával. Attól hogy kicsi, még ugyanolyan kutya, mint egy 70 kilós mackó, tehát fontos a falkában való megfelelő pozicionálása. Méghozzá hátulra! Szóval ha első pillanattól kezdve vigyázol, hogy ne kapasd el, akkor tudni fogja, hogy ő az utolsó a falkában és nem lehet agresszív a gyerekekkel sem. Persze a gyerekeknek is meg kell tanítani, hogy hogyan kell a kuyával helyesen bánni! Legjobb, ha azonnal elkezdtek kutyaiskolába járni amint lezárul az oltási programja, hogy minél hamarabb szocializálódjon. Ja, és könyörgöm, nehogy az ágyatokba engedjétek (a gyerekek ágyába sem), mert ott kezdődnek az alapvető bajok! Olvasgassátok családilag (ne csak te egyedül) a Fennel könyvet, nézzétek a Spektrumon a póráz két végén című sorozatot és nem lesz baj.
2009. jún. 23. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!