Mennyi idős kortól lehet sétáltatni vagy akár futni járni kölyök kutyussal és mennyidős kortól lehet/érdemes kutyaiskolába vinni?
Én a sétával is és a sulival (inkább ovi) megvárnám a 3 hónapos kort. ekkor kell ugyanis hogy megkapja a veszettség elleni oltást. Enélkül be sem engedik az oviba.
Rendes pórázt használj a tanuláshoz!Flexivel nem tudnád fegyelmezni. Az semmire nem való pláne nem egy skótjuhásznál.
Én 3 hónapos németjuhász kutyámat éppen ma vittem el sétáltatni az utcában.
Szerintem is várd meg minimum a 3 hónapot.
+ A kutya adottságaitól függ. Nekem egy jól megtermett nagy kutyusom van 3 hónapos létére, a nyaka is erősödik folyamatosan, de 3 hónapos kor alatt nem ajánlatos, mert a nyaka még nem bírná el.
Kutyaoviba meg szerintem nem kell elvinned. A stjuhász kutya nem az a vérmes kutyafajta, mint egy németjuhász, vagy rottweiler, alapjáraton barátságos, és terelő kutyus.
De ha szeretnéd oviba vinni, vigyed.
A kutya suli helyett, ha nem akarsz rá költeni nagyobb összegeket, akkor tanísd meg te. Nem olyan nehéz.
A kutya suliba pedig fegyelem is kell, hogy ne más kutyákkal foglalkozzon. / hozzáteszem azért a suliban azt is megtanuljátok, de általában vizsgáztatni kell utána./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!