Kb. hány hetes korban érdemes (és a kölyök szempontjából a legjobb) elválasztani a kutyakölyköt az anyaállattól?
Figyelt kérdés
Szeretnék egy kutyust(elég fiatalt)de figyelembe szeretném venni azt hogy neki a legjobb legyen mind a szocializációja,mind pedig az önállósulása céljából....(egy könyvben azt olvastam hogy 8-12 hét között a legideálisabb,többet nem írt...kíváncsi lennék a véleményetekre,vajon reálisak ezek a számok?)2011. márc. 13. 18:19
1/4 anonim válasza:
Az egyik sorozatban, ahol az az angol nő neveli meg a kutyákat azt hallottam, hogy nyolc hetesen a legjobb, ha előbb választjuk el, akkor a kutya rossz lesz és mindenkire felugrál, harap stb. elvileg azért van így, mert nyolc hetes koráig tanulja meg a testvéreitől mit szavad és mit nem...
2/4 Ninna ♥ válasza:
8 hetesen még egy kutyának az anyukája mellett a helye, ugyanis ilyenkor a legfogékonyabbak a szocializációra. Ha ez a korszak kimarad, nagyobb eséllyel lesz agresszív kutyusunk, hisz kimaradt az életéből a megfelelő szocializáció. Én azt mondom, 10 hetesen már el lehet egy kutyust hozni, de van amelyik tenyésztő csak 12 hetesen engedi, annak sem vagyok ellenére. 3 hónapos koráig el kell hozni a kutyust, lehetőleg olyan 9-12 hetes kora között a legideálisabb.
3/4 IGCM válasza:
8 hetes kortól :D
Ninna ez azért nem igaz....8 hetes kortól lehet kiskutyát elválasztani.Ha zizi lesz a kutya akkor alapból valami gond volt vele picinek és ha 10-12 hetesen lenne elválasztva akkor is baj lenne vele nagyobbnak.
Az se jó ha túl sokáig van az alomban mert akkor a zemberhez való szocializációjával leeht baj!
4/4 A kérdező kommentje:
mindenkinek köszönöm a véleményét!
2011. márc. 14. 12:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!