Mennyi hányás normális egy kutyánál?
Nekem nincs orvosi diplomám, így csak a magam panaszaiból tudok következtetni(gyomorsav túltengés), ami hányással járhat,ami a gyomorban fekélyt okozhat és a nyelőcsőben is ha rendszeresen visszaáramlik.
Vagy lehet ételallergia, gyomorszáj nem megfelelő záródása. Laikusként ezek jutnak eszembe.
Na de ennek a megválaszolásához kevés vagyok. Ha ilyen hosszan fennáll egy probléma, akkor "illene" állatorvoshoz fordulni!
Valahol olvastam nemrég, hogy a kutyák szándékosan is ehetnek füvet, hogy meghánytassák magukat.
Az, hogy az ételt kihányja, nem csak a gyors evéstől lehet, hanem attól is, ha túl nagy adagot kap. Tanácsos ilyen "hányós" kutyáknál a napi adagot két részre bontani és reggel/este adni két részletben.
Jah, egyébként válaszolva a szó szerinti kérdésedre:
Szerintem a 3-4 havonta, egy-egy hányás normális. Az én kutyám két éves, ezalatt kb 4-5-ször hányt. Egyszer epéset, mert kihagyott egy étkezést és pár óra múlva hányt az éhségtől, a többi alkalommal visszahányta az ételét, aminek nem is maga az étel volt az oka, hanem az a jutalomfalat, amit pisi-kakiért kapott sétánál. Az a plusz egy-két falat már túl sok volt neki, amúgy nagyon pici kutyám van, pici gyomorral (1.8 kg a kutya). Egyébként prémiumtápot eszik a kutyám, nem tudom ennek van e jelentősége ebben a vonatkozásban. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!