A kutyám elég morgós (konkrétabban lent). Hogyan neveljem meg?
Kezdem ott, hogy az emberek ott cseszik el a dolgot, hogy amikor kölyök a kutya, megengedik neki hogy harapdálja a kezüket. Soha nem engedtem a kutyámnak ezt, és a család többi tagja sem. Morgásról annyit hogy játék közben morog-e vagy csak úgy ha valami nem tetszik neki. Népszerűtlen leszek de ez utóbbi esetben jól rá kell sózni egyet. Az hogy támad másokat már gáz. Írtad hogy kistestű, tehát a legtöbb ilyennek gyenge az idegrendszere. Személy szerint én nagyon nem szeretem a kistestű kutyákat, mert a legtöbbet elkényesztetik, babusgatják, de nem nevelik, mert aranyos, cuki muki stb... aztán vadállat lesz belőle és nekimegy a nagytestű kutyáknak is.
Kölyökkorában elég erősen rágta a kezünket, olyankor mindig rászóltam, néha a fejére koppintottam, de sosem túl erőset... elvileg más módszert kell keresni. Azóta már sokkal gyengébben harap, tényleg csak nagyon gyengén. Játék közben nem szokott morogni, inkább csak ha már nem tetszik valami, de erősen nem mer harapni, még csak horzsolás szinten sem. Igazából - most engem is le fognak hordani - egyszer én is ráütöttem egy erősebbet, ekkor abbahagyta, kicsit arrébb ment, majd szomorú fejjel visszajött. De egy perccel később újra kezdte :S Én személy szerint nem babusgattam, max annyit, hogy ameddig belefért, megengedtem hogy az ölembe kucorodjon. Lehet én rontottam el valahol, de a kérdésem, hogy most mit tudok vele tenni?
jézusom engem még a legvadabb játékunk közben sem harapna meg vagy morogna meg,ki is hűlnék :D Viszont pl ha egyik ismerősünk idejön és megunja a kutyám őt megmorogja,mert őt egyáltalán nem tiszteli a kutyám.. Magyarul téged sem !
Az meg hogy rászólsz hogy jajjj buksiii nem szabad! Az semmit nem ér! Javaslom nézeges Ceaser Milan-os módszereket és mielöbb irány egy kutyaiskola! Most is van nálunk egy olyan kutya mint a tied:))
nevelés !
falkavezérség !
és bizony , te babusgatod, a szó egy másik értelmében !
hagytad a kutyát elkanászodni, most itt az ideje,hogy kezedbe vedd a dolgokat.
következetességgel, munkával, szigorral, fenyítéssel !
büntetned kell, azonnal, és persze a megfelelő időben a megfelelő erővel !
ez a legnehezebb , mert a kutyával kell megértetned, hogy ennyi volt ,többet ezt nem teheti. és ez bizony nem egyszerű !
vannak lassú módszerek , csekély eredménnyel ,és vannak eredményes módszerek .
kutyasuli, ( szöges nyakörvnek nem vagyok a híve, de ilyen esetekben nagyon jól beválik, hamar megérti a kutya ,hogy mit akarnak tőle !
pozitív megerősítéssel jutalmazunk, a kényszerítő eszközökkel pedig büntetünk, és irányítjuk az átalakulást.
lehet vitatkozni, de eredményt elérni csak simivel, és jutifalattal,NEM lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!