Melyik fajta kutya?
- Első kutyának
- Benti kutyának, de ha úgy hozza az élet lehetne kinti benti
- Családszerető, gyerekekkel, más állatokkal nem árt ha kijön, ne egygazdás, vendégekkel barátságos
- Közepes méretű
- Nem extra mozgásigényű, napi 1-1,5 óra intenzív mozgás, tanulás
- legyen bújós, aki odafekszik hozzánk simire, tv-zni
- A szőre nem hullós annyira, illetve a szőrtípusának megfelelő ápolással ez minimalizálható (gondolok itt a trimmelésre pl)
- Ne legyen rövid szőrű, de nagyon hosszú sem, kozmetikáztatás nem gond, de nem akarom naponta 2 órát fésülgetni
- Egészséges típus legyen, ne legyen 450 féle genetikusan örökölhető betegsége
- Legyen csendesebb fajta
- könnyebben behívható, tehát ne vadászkutya, amikről azt olvastam, hogy felvesz egy nyomot és nem lehet elterelni a figyelmét róla, hiába tanították
- ne legyen ritka fajta, úgy értem, legyen több kennel is az országban, hogy tudjak választani, érdeklődni, megtalálni mindenben a legkedvezőbb kiskutyát
- mindenképp fajtatisztát szeretnék, lehet belekóstolnék vele a kiállítások világába is
akkor ne csak fajta alapján válassz. párat nézz meg, olvasgass utána, majd a tenyésztőtől kérj egy nyugodtabb kiskutyát. nekünk amstaffunk van, de egy kanapémalac. fajtája szégyene :D:D
a helyedben bennük gondolkoznék:
-közepes, nagy uszkár (nekem nyíratlanul tetszik :))
-staffbull, staffordshire terrier
-spániel
-boston terrier, bár ő kisebb
-boxer
ha kitaláltad milyen fajtát szeretnél, akkor nézd ki a tenyésztőt és kérd ki a véleményét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!