A behívást hogy tanítják a kutyasuliban az első órákon?
A kérdést úgy értem, hogy ahhoz, hogy a kutya tudja, hogy ha elhangzik a parancsszó, neki azonnal rohannia kell a gazdihoz - mit alkalmaz a kiképzőtök és hogyan?
Tegnap voltunk egy kutyasuliban és kikerekedtek a szemeim, majd a végén mesélek, ha kíváncsiak vagytok rá. Lehet, hogy csak én túlzom el a dolgot, de merőben más ez a suli már alapokat is tekintve, mint az ovi, ahova jártunk...
Melyik suli ez? Tök rég keresek ilyet (nem mintha mennék), csak örülök, h végre van valaki, aki nem csak kajával akarja megvenni a kutya szeretetét. (ahány kutyasulis ebet láttam akár a futiban, akár a kozmetikában, mind sz@rt a gazdája fejére. Van pl a goldi a kozmetikából, aki SEMMIRE se hallgat, csak fojtóval lehet sétáltatni, stb, magyarul semmit se tud. De van még pár példa. elhiszem h működik a jutifalatos módszer, de én a tv-ben és neten található videókon kívül élőben még nem láttam rá példát)
Én ugyanígy tanítom az összes kutyát kölyökkortól. A felnőtteknél nyomom csak a jutifalit, mert őket nehezebb rávenni a dolgokra.
Ádáznál a behívást már a lakásban gyakoroltam, így nem kellett póráz, de egy másik kutyu (aki nálam volt ideiglenes) őt is a megrántós módszerrel tanítottam, gyönyörűen, első hívásra megy is a gazdijához.
Ültetni meg mindig úgy ültetek h lenyomom a seggét (legalábbis míg meg nem tanulja).
Igazából nekem öröm ezt olvasni, bár látom, neked ez brutál :)
neked,lehet, hogy öröm olvasni,engem elszomorít.
Kiképzek 30éve,már akkor se rángatós módszert használtam.
Ha elmennél egy kutyasuliba, akkor látnád, hogy mennyire hatásos,én a 80 kilós kutyáimat egy vékony bőr nyakörvvel tanítom és azzal is sétálunk. Nem kell nekik több.
igen, a rángatós is módszer, lehet is vele eredményt elérni.Azért nem használják már, mert a jutifalatossal jobbak az eredmények és gyorsabbak. Valamint nem kell olyan sűrűn bevésést gyakorolni, ami pl igen hasznos ha van 8 kutyád és nem kell naponta minddel átvenned mindent amit tudnak. Eértg használja már a rendőrség, a kasztasztófavédelem is (az egyik kutyám 30éve ez egyik első mentőkutya volt, akit nem rángattak)
Én midnenre nyitott vagyok, el is hiszem neked h hatékonyabb a jutifalatos, csak mondom, én nem ezt látom.
Lehet h akiket én látok az mind béna suliba jár, de katasztrófa ami itt van.
Itt a pointer, akit SOHA nem lehet elengedni, mert elindul a vakvilágba egy szag után és füle botját se mozdítja a gazdának.
A goldi a kozmiból, akit már írtam.
A roti, aki ok nélkül támad, és a saját gazdájára is morog már.
A dobi, aki alkalmi süket.
A legdurvább és amin totál kikészültem, az a VISZGÁS vakvezető goldi, akit a szegény vak bácsi hiába hívogat, kb 10-15 perc után megy csak oda, mikor már kínos, és mindenki megfogta a saját kutyáját, h Joey (őt is így hvják) ugyan menjen már oda szegény bácsikához.
Egy embernél láttam h máködik, egy csajnál, aki sosem járt kutyasuliba, csak ezt alkalmazza a kölyök kutyijánál.
Szóval míg ez van nap mint nap, addig nem igazán látom azt a fene nagy eredményességet.
Én is tudom h nem a kutyának van.
Ezek az esetek 3 különböző helyen, más-más kutyasuliban lévő kutyákkal történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!