Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet 7 hónapos csivavát...

Ingridd kérdése:

Lehet 7 hónapos csivavát fedeztetni vinni? Nem túl fiatal? Elkaphat a szukátol valamit? Hogy müködik ez az egész? én oda viszem a kutyumat, napokra vgy csak az aktusra? :D? Mit kapok érte? Lehet kiskutyus is kapni érte?

Figyelt kérdés
Már mindent megdug :D plüss, stb

2012. ápr. 15. 15:35
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2865969-lehet..

Vedd fel a kapcsolatot a kiskutyád tenyésztőjével. Ő megírja neked, mikor vannak a csivik tenyészszemléi, milyen szűréseket kell elvégeztetni, hogy tenyésztésbe vonhasd. Lépj be a MEOE-ba, és vidd el a kutyád néhány kiállításra, hogy legyenek eredményei (a tenyésztő sokat segíthet ebben). Sokat mozgasd, és ne etesd túl, inkább legyen egy picit atletikusabb, mert az a kívánatos.

Szoktasd hozzá, hogy a fogait nézed, én úgy szoktam, hogy felhúzom óvatosan az ínyét, és megdicsérem, kap érte valami nagyon finomat. Eleinte csak éppen fogy felhúzom, és növelem az időt. Most már a száját is kinyitom, és úgy kap érte. Ez nagyon fontos, és (bármilyen kínos is) a heréi megtapogatását is meg kell szoknia a bírálatok miatt.

Ha van jól fotózó ismerősöd, csináltass róla standard képeket, amin jól kivehetőek az arányai. Ha szép kutya, gyakorlatilag szinte nem is kell semmit tenned, majd a tenyésztők keresni fognak az ő vérvonalához passzoló szukákkal, ha már megismerték a kutyád a kiállításokon, neked fedezési jegyet kell adni, és megegyezhettek egy kölyökben is cserébe.

De arra figyelj, hogy semmilyen jött-ment szukával ne legyen a kutyád, mert ha elkap egy herpeszt, ami gyógyíthatatlan, és ráragasztja egy tenyésszukára, annak komoly következményei lesznek (kölykök elpusztulása még a vemhesség alatt, téged meg valószínűleg kártérítésre köteleznek)! Egyre gyakoribb betegség a szaporítóknál, mintha Isten ezzel büntetné őket azért, amit a kutyákkal csinálnak... Szóval tényleg csak okosan csináld!

2012. ápr. 15. 17:54
 22/28 anonim ***** válasza:
Bocsi, a link azért van ott, mert elment a netem időközben (elég gyakran csinálja mostanában), és bemásoltam jegyzettömbbe, amit írtam, és ott felejtettem az elején a kérdésed hivatkozását :))
2012. ápr. 15. 18:02
 23/28 anonim ***** válasza:
93%

Második vagyok, aki TÖK NORMÁLISAN válaszolt.

Attól még, hogy nem azt mondjuk, amit Te hallani akarsz, attól még a valós tényeket írtunk le.

Egy 7 hónapos kutyában még szinte biztos, hogy nem indult be a hormontermelés, tehát nem ösztönökről beszélünk, ami a szaporodás. Nekem szuka kutyám van, aki 5 hónaposan ugyanígy ráugrott a plüss macimra. Benne meg nyilván a leszbikus hormonok tomboltak, mi? Ugyan már, kérlek... Ráparancsoltam, eltettem a plüsst, és többé eszébe sem jutott, hogy ezt csinálja.

De még ha a kutyád kanos is lenne, akkor is fél másodperc alatt le tudnád tiltani a hágómozdulatról. Mit csinálsz, amikor a plüsst megdugja? Rászólsz? Elveszed tőle? Csak mert jó ha tudod, hogy a kutya egészségére káros, ha folyamatosan izgalmi állapotba kerül. És ne gondold, hogy a kutyád ha egyszer fedezett, akkor utána lenyugszik. Nem, utána lesz csak sírás-rívás, ajtókaparás.

De ismétlem, a Ti esetetekben egyértelműen arról van szó, hogy a kutyád meg meri tenni a jelenlétedben, hogy bármit maga alá kap.

2012. ápr. 15. 18:42
 24/28 A kérdező kommentje:
(2) Nekem csak a "buta kérdések" nem tetszett. Nem szólok rá. Minek? Kétnaponta egyszer nekiáll a plüssnek, ha jol esik neki had csinálja.Nem hülyék akutyák, tudja mi a jo neki. Csak az zavar hogy bármien vele egyidős kutyával találkozik neki áll vele kanoskodni :D Ezért gondoltam. De felhívtam a kisállatklinikám az egyik ismerősömet, és azt mondta hogy 8 hónapos kortól ivarérett, de várjak vele inkább 9,10 hónapos koráig.ugyhogy majd ha 10 hónapos lesz akkor majd elviszem megcsináltatom a szűréseket.
2012. ápr. 15. 19:59
 25/28 anonim ***** válasza:
91%

1 éves kor alatt csak max szem szűrést vagy genetikai tesztet lehet csináltatni... a többit csak 12 hónapos kortól

alapból kistestűeknél 15 hónap az alsó fedezési korhatár...

Rá kellene szólnod amikor ezt csinálja mert tiszteletlenség ha előtted teszi. A farkasoknál csak az alfa pár szaporodhat illetve az alfák azok akik dominánsak a többiek felett most próbálkozik lázadozni hisz konkrétan kamaszkorban van. Ha ráhagyod egyéb viselkedési zavarok is kialakulhatnaka későbbiekben nála.

2012. ápr. 15. 20:04
 26/28 anonim ***** válasza:
91%

Csak arra vigyázz, hogy nehogy egyszer a kanoskodás legkisebb jelére is kettékapja őt egy nagyobb testű kutya.

És ha Téged szórakoztat, amit a plüssel csinál, akkor nézd végig. Mi úgyis hiába mondunk bármit, Te meg vagy győződve a magad igazáról.

Ja, és ne siess, tenyészszemlére még úgysem viheted jó ideig.

2012. ápr. 15. 20:06
 27/28 anonim ***** válasza:
85%
Ez a dominancia jele. Szerinted a szukák miért csinálják? Ők is kanosak? A plüssön neked dominál, más kutyákon pedig vagy a kutyáknak vagy szintén neked. Pont ez a baj, hogy emberként kezelitk. Attólmég, hogy apró, ő is kutya!
2012. ápr. 15. 21:17
 28/28 sippara ***** válasza:
Egy ilyen kis neveletlen zsebdög gazdáját kaptam spiccre majdnem tegnap este. Ha az én kutyámra ugrálna a szerencsétlen kiskutyád, biztos elmagyaráznám gyorsan, mit is jelent kutyát tartani. Gondolom, ha a nagyobb kutya odakap, ő lesz a hibás, ugye?
2012. okt. 28. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!