A kutyámat megharapta egy gyerek. Ilyenkor mi van? Anyuka meg még meg is volt sértődve!
Hát, ha a gyerek nem volt veszettség ellen oltva, akkor bajban van a kutyád... :)
Amúgy nehogy már feljelentsd! Egy kétévestől baromira nem várható el racionális viselkedés, anyuka felelőssége sem nagyon merül fel ez esetben - mármint elméletileg ő tartozik kártérítési felelősséggel, de akkor is.
Amúgy miért kellett állatorvoshoz vinni, kiharapott egy darabot a kölyök?
Anyuka meg sértődés helyett elnézéskéréssel tartozna. Inkább tényleg örülne mindenki, hogy a kutya nem harapott vissza!
Egy ugyanilyen gyerek miatt szívtam én kiskoromban. A kutya orrát harapdálta, az eb szabályosan menekült előle. Szólt is a gazdája, hogy vigyázzunk vele. Ismertük a kutyust, a házunkban lakott. Aztán a homokozó körül játszottunk, egyensúlyozva akartunk végigmenni rajta. A kutya ott feküdt a homokozó mellett. Én meg gondoltam, hogy odébb terelem a kutyát, nehogy véletlenül ráessünk és baj legyen belőle. Hát ahogy nyúltam felé, fordulatból úgy ráharapott a combomra, hogy a mai napig megvan a nyoma.
Hogy sérült meg ennyire a kutyusod?
Hogy miért nem tartják az emberek pórázon a gyerekeiket? ... :)
Nem tudom, én a helyedben biztosan eligazítottam volna ugyanúgy a kölyköt, mint az anyját is. Bár nem hiszem, hogy sokat tudnál elérni vele, ha feljelented, de azért egy próbát megér. Ha megvannak a kutya leletei, amivel alá tudod támasztani az igazadat, akkor ne habozz.
Ha az én kutyám fülére kapott volna rá a gyerek, az már biztosan nem élne, no nem a kutya miatt...
Ez tényleg durva :O Ha a kutyámmal történt volna ez, lehet, hogy arcon kapta volna a gyereket, bár alapból barátságos velük. Aztán meg engem jelentenének fel, hogy nincs szájkosár a "vadállaton" :(
Az anyukát azonnal helyre kellett volna tenni kőkeményen!!! A feljelentéssel annyit érsz el, hogy talán évek múltán kapsz kártérítést, de addig sok hűhó semmiért...főleg ma, amikor a tömeges, többszörös rendbeli állatkínzásokat is megússzák a mocskok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!