Tényleg a Labrador a legszelidebb kutyafajta?
azért a labrador egy retriever vadászkutya.
napi 2-3óra mozgásra van szüksége és intenzív foglalkozásra. Anélkülmegörül,ugat pörög.
Sajnos nagyon elterjedtek olyan leírások aminek semmi köze a kutyához, vagy csak a dolog egyik felét mutatja.
Igen a labrador ilyen, ahogy leírtad. Ha megvolt a napi 2-3 óra mozgása
Nekünk vagy egy 11 éves Labradorunk:
Csak akkor ugat, ha éhes (azaz teljes pontossággal minden délután 3-kor, így szoktattuk), illetve ha este 7 körülig nem indulunk el sétálni akkor van még egy sor ugatás. Egyébként tényleg nagyon szelíd, senkit nem bántana, a két éves kisgyerek ha beleteszi a kezét a szájába nyugodt vagyok, mert tudom, hogy nem fogja bántani. Rendkívül ragaszkodó, családbarát, szelíd, olyan mit egy mozgó plüssállat.
De valóban mozgó: ugyan udvarban tartjuk ahol alapból mozoghat, ennek ellenére minden nap el kell, hogy vigyünk sétálni, minimum fél óra - egy órára és emellett hétvégente túrázni szoktunk vele járni 10-15 km-t. Kis korában (1-1,5 éves kora körül) még ennek ellenére is volt egy időszaka amikor tönkretett mindent ami a közelébe került.
szia!
Az ismerősömét 2 családtagnak kell megfogni, ha megy hozzájuk valaki, annyira agresszív...biztos ő a kivétel.
Kedves 4, gondolom ő a tipikus nem foglalkoztak vele, nem volt kutyasuliban, nem sátátatják eleget és ezért megvadult.
Sajnálom, én elvenném az ilyen emberektől a kutyát,mert szenved, azért ilyen
Hát vannak kivételek. Van itt a környékben is labrador is, golden retriever is, de olyan vérszomjas,mélyről jövő ugatásuk van, hogy valahogy ijesztő. Lehet kedvesek, de nem mernék bemenni hozzájuk.
Nos az én kis labrador-németjuhász mixem teljesen más tészta. Kinézetre színre labrador, járásra, fejre német juhászosabb. Jellemre mindkettő. Velünk, családtagokkal abszolút labradoros, mint egy terápiás kutya. Viszont idegenekkel meg olyan mint egy német juhász. A rosszabbik fajtából. Nagyon hamis, főleg ha nincs itthon senki. Nevelgetem, nagy udvara van, sétáltatom, de mégis ilyen erős egyéniség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!