Nektek bevált a kutyaprotkó?
Az a Pedigree-s rágcsa? Egyszer vettem olyat a kutyámnak, de többet nem fogok. Ő nem rágta, hanem pár harapással megette, pedig "csak" egy yorki.
Lapocka csontot szoktam neki kifőzni 2-3 hetente 1x, meg ő imád botokat rágcsálni séta közben.
Szerencsére 5 éves kora ellenére egyáltalán nem fogköves. Az állatorvos mondta, hogy ha egy kutyának hajlama van a fogkövesedésre, akkor azt úgysem lehet kivédeni. MAx. annyi, hogy nem szabad megvárni, amíg nagyon fogköves lesz, hanem érdemes rendszeresen nézetni, és leszedetni, ha szükséges.
Nem, pillanatok alatt eltűntette.
Marhalábszár csontot szoktam neki főzni, verhetetlen :)
6/7 válaszolóval egyetértek:
Nekem is yorkim van és még csak a jövő honapban lesz 2 éves, de sajnos a napokban kellett fogkövet szedetni:(
Igen régen én is adtam neki dentastixet, aztán úgy gondoltam, hogy ettől a puha izétől nem sok eredményt várhatok.
Viszont egy rágcsáló veszett el benne, mert imád rágni.
Doki szerint akinek hajlama van az sajnos előbb-utóbb a fogászaton végzi:)
Mi most kezdünk otthoni fogtisztításhoz szoktatni a kutyát:nem fogkrém, nem fogkefe, hanem egy gézzel kell 2-3 naponta alaposan megtisztogatni a fogait. Nehezen megy de nem reménytelen:)
Hát szerintem nem ettől lesz egy kutya foga egészséges, hanem akinek ilyenek a fogai annak inkább genetikai szerencse:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!