Van itt valaki, aki használt már elektromos nyakörvet? Bevált a kutyádnál?
Én még soha nem használtam, és őszintén szólva, teljesen felesleges találmánynak tartom. Minden kutya nevelhető, még a totál idegbeteg is, csak idő és türelem kérdése. Csak sok ember nem szán se időt, se energiát a kutyája oktatására, és inkább megveszi az ilyen hülyeségeket.
Kicsit olyan, mintha valaki úgy fogyózna h sütit zabál és nem mozog, de marokszámra szedi a hashajtót.
Én csak ismertem olyan kutyát, akinél használt. Hatalmas domináns felnőtt németjuhász, agyatlanul ölte volna meg az össze kankutyát a környezetében, és mivel amúgy dolgozó munkakutyának szánták, ez nem volt elfogadható. Annyira ellenálló volt ráadásul, hogy a legerősebb fokozatra kellett állítani az elektromost, hogy legyen hatása. Még vannak kirohanásai, de már le lehet álíltani, mert az elektromos megtanította gondolkodni, és már nem vörös köddel a fejében indulna verekedni.
A legtöbb esetben jól működik az elektromos, csak sokkal többször használják, mint az indokolt lenne. Az ilyen vörös ködös kutyáknál szerintem jó ötlet használni, mert nehéz őket bármi mással kizökkenteni a se hall-se lát állapotukból. De ettől függetlenül amit meg lehet oldani nélküle, azt oldjuk meg, szerintem.
Volt már a kezem között néhány őrült kutya, de egyiknél se kellett.
Volt olyan husky, akinél használtak elektromosat, szépen eljutottak a legnagyobb fokozatig, a kutya ignorálta és csak dühösebb lett tőle. Aztán 1hónap tréning után egy teljesen kezelhetőkutya lett belőle.
Én nem ajánlom,főleg nem olyannak aki nem ért a kutvatréninghez,mert csak ront a helyzeten.
Nem! Neked nem !
Az elektromoshoz hozzáértő kell. Látni kell, a kutya miként viseli el a hatását. Nem is lehet bármelyiken használni. Behíváshoz, ha végképp megrekedtél, használj hosszú pórázt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!