Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » SOS. Mit kell ilyenkor csinálni?

SOS. Mit kell ilyenkor csinálni?

Figyelt kérdés
Tegnap lett ivartalanítva a szuka kutyám( tüzelni még nem tüzelt) nagyon nyalogatja és a műtét helye piros, de nem hagyja hogy felhúzzuk rá a gallért pedig ketten próbáltuk ráadni. Gyógyszert már kapott.
2012. ápr. 11. 20:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Igen a gallér eléggé rémisztő, főleg amikor össze-vissza nekimegy a kutya mindennek, de pár napig kibírja.

Mikor az én kutyám ivartalanították és ottho a gallérral elkezdett kóvályogni megsajnáltuk, hogy ez igy nem mehet. Aztán fogtunk egy zoknit és ráhuztuk, hogy akkor nem piszkálja a sebét de mégsem egy búra közlekedik a lakásban.

Aztán 20 perc múlva leszedtük, mert beleizzadt és nagyon szorosnak találtuk. Vissza a gallért.

A 3. napon már egyáltalán nem adtuk vissza rá és figyeltük mert akkor már otthon voltunk és láss csodát nem piszkálta a sebét.

Még annyit megtehetsz, hogy az állatpatikában kérsz Kék-Lukács kenőcsöt és azzal kenegeted a sebét, mert az egy rendkívűl jó készítmény sebek gyors és szép hegesedésére is.

2012. ápr. 12. 10:11
 12/12 anonim ***** válasza:
Nekünk tavaly volt ivartalanítva a kutyánk. Első gazdis vagyok én is, első kutyával... Az én kutyám se akarta felvenni, de nem kérdeztem meg, hogy akarja-e, hanem ráadtam és kész. Sz*r volt az az egy hét, szegénykém mindennek nekiment az első 1-2 napon (székeknek, bútoroknak), le akarta szedni, de a doki megtiltotta, mert felnyalhatja a sebet és mehettek újra varratni! Gondolom te sem akarsz rosszat a kutyinak, ezért tedd csak rá! Az enyém ágyban alszik, gallérral gondolhatod, nekünk se volt kényelmes, de ennyit ki lehet bírni!
2012. ápr. 12. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!