SOS. Mit kell ilyenkor csinálni?
SOS! Egy gazdi aki nem bír a kölyökkel!!! Mi lesz így később???
Mindenképp adjátok rá a gallért, olyan nincs, hogy nem engedi, nem ő a főnök, értesd meg vele, de csak szépen!
Jobbulást a kutyusnak! :)
Nem feltétlenül kell gallér, de nem nyalogathatja a sebet.
Mi pólót adtunk rá.
Drága első kutyás gazdi!!!
Nem kritika volt, az élesebben hangzott volna, hidd el, neked is feltűnt volna...
De itt nem az önérzeted a lényeg, ha nem vennéd észre, hanem a kutyus egészsége! Ezért én le is írtam mit kell(ene) tenned, de számodra is egyértelmű, csak nem mered rátenni a gallért a kutyára, de miért nem???
Olyan nincs, hogy ilyen dolgot egy kutya nem enged, légy határozott, ha felnő akkor is neked kell őt védeni, irányítani, nevelni stb., és ez a feltétlen bizalom és szeretet nélkül nem fog menni! Ezt kell szem előtt tartanod!
Nekem is a mostani kutyám az első, de kettőnk közt soha nem ő lesz a "vezér"... Ezt kell tisztázni.
ÉS nem bírálni, kioktatni szerettelek volna, ahogy most sem, hanem segíteni neked, hogy boldog kutya-életet élhessetek az állatkáddal!!! Mert tudom, hogy minden ember erre vágyik, akiből gazdi lesz, szóval nem kell egyből támadással indítani, főleg, hogy segítő a szándékom!
Kedves Válaszoló!
Az első soraidból nem úgy tűnt, hogy túl barátságos lennél. Rátettük a gallért de nekivágja magát mindennek le akarja venni. Félek ha túlságosan ficánkol felszakad a sebe. Piros neki kapott gyógyszert most nyugodtabb de aggódom.
Az első válaszom sem volt támadó, csak vicces beköszönőnek szántam a soraim, ezek szerint nem az lett, elnézést kérek...
Az jó, ha rajta van, most szerintem bújj oda hozzá, ülj mellé vagy vmi és simizd, nyugtatgasd, csak beválik, a gyógyszer biztosan segít majd elaludnia, éjjel nézzetek rá többször, de ha veletek aludhatna, mondjuk a hálóban egy kis helyen, akkor biztosan hamar megnyugodna. Jobbulást neki és ne aggódj, próbálj nyugodt maradni, azt a kutyus is megérzi, és a fölösleges stressz mindig csak ront a helyzeten, hidd el. Saját bőrömön tapasztaltam tavaly, mikor éjjel karamboloztam az állatkórházból haza fele jövet a beteg kuyánkkal, szerencsére nem lett nagyobb baj, de ezért mondom, első, h nyugi van! :)
Kedves gazdi, ne aggódj hamar meg fogja szokni a gallért. Az én kutyámat két nap múlva már nem zavarta, inni is megtanult benne.
Igaz én a séta alatt levettem róla - hisz egyébként is pórázon sétált igy rá tudtam szólni, ha piszkálni akarta a sebet. Aztán séta után megvártam amig iszik és csak utána raktam rá vissza.
Gyors gyógyulást kívánok a kutyusnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!