Ilyenkor mit lehet csinálni?
Figyelt kérdés
A kutyámat amikor viszem sétálni akkor a fenti és lenti szomszédig normálisan meg és utána elkezd húzni és nem hallgat. Alig tudom vissza tartani mert van benne egy olyan jó 25-30 kiló. Nem hallgat a nevére se. Olyankor minden megszűnik neki. Ilyenkor mit kell csinálni?2011. aug. 16. 13:10
1/2 anonim válasza:
Mikor el kezd húzni megfordulsz vele és a másik irányba sétálsz vele. Ne hadj neki olyan hosszú pórázt hogy előrre tudjon menni. Te vagy a főnök neked kell elől menned ő csak melleted mehet.
2/2 anonim válasza:
Az előttem szólónak igaza van! Erről a technikáról már én is hallottam sőt már alkalmaztam is és bevált! Tényleg nem szabad hagyni, hogy a kutya húzzon, mert akkor azt hiszi, hogy ő a főnök, pedig nem! Valószínúleg azért csinálja, mert ilyenkor sok külső inger éri pl szagok, más kutyák, zajok.... a póráz legyen olyan rövid, hogy éppen melletted sétáljon, a póráz persze valószínű, hogy feszülni fog hiszen előre akar menni, de ne hagyd. Ha elkezdene húzni válts irányt, és tedd azt addig míg a kutya tényleg melletted megy és nem húz ezáltal majd lazul a póráz ekkor dicsérd meg, beszélj hozzá, hogy figyeljen és megnyugodjon. De még mindig maradjon rövid pórázon és csak akkor engedj neki hosszabat mikor már biztosan nem fog húzni és figyel a nevére. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!