Két kis gyerek mellé keresek kutyát. Ha lehet 1000 %-osan biztonságban tudjam mellette a gyerekeket, és tudják "nyúzni" is, jó házőrző, és hát első kutya lenne! Tudtok nekem ilyet ajánlani?
Másik kérdés, hogy tudnátok ajánlani, hozzá tenyésztőt is ?
Nem szeretnék diszpláziást kifogni, hisz család tag lesz.
Eddig volt róla szó, hogy labrador, és állítólag ha ketten vannak, bátrabbak és jobb házőrzők.
Német Juhász <-- eddig ez a legesélyesebb
gondolkodtam még Komondoron is, de sajnos őt nem annyira lehet "nyúzni"
Moszkvai őr kutyán is gondolkodtam, de félek nem lenne rá annyi időm, hogy megneveljem, és 1000 % -os biztonságban tudjam mellette a gyermekeim.
Kedves #20 -as.
Hát eddig azt hittem, hogy lesz erre napi 2, 3 óra minimum, DE őszintén szólva most elbizonytalanodtam.
Gondoltam 4 tagú a család a gyerekek bevonásával + a két felnőtt, csak össze hozza legalább a napi minimumot.
De most azért be vagyok ...-va.
Át kell ezt gondolnom.
Gondolom nem minden kutya tulajdonos bánik így a kutyussal, persze ez még ettől engem ez nem vigasztal.
Én igenis egy szerető családba szerettem volna egy családtagot.
Valahogy az arany közép utat keresve.
Vannak különböző mozgásigényű kutyusok. A bullmasztiff speciel nem nagy mozgásigényű. A tenyésztőnk is naponta fél óra sétára vitte a felnőtteket (emellett kint tartotta őket).
Mi átlagban 1 órát sétálunk (panelban vagyunk), de olyan 20-25 perc után már mögöttem bandukol a 9 hónapos kutyusom.
"Mozgás igén nem gond 1200 m2 "füves/gazos" elkerített kert van nekik hagyva."
Az csak élettér, de nem a mozgásigény kielégítése. Nem fog nekiállni egyedül futkosni körbe-körbe, hogy meglegyen a kilométere, sétáltatni kell, aktívan foglalkozni vele, remélem, ezt is tudod. És ez minden egyes fajtára igaz a csivavától az ír farkasig.
nem tudom, kell-e még, de azért írok. Berni pásztor nagyon jó, csak könnyen lesz diszpláziás. De akár el is múlik, előfordul, hogy a berninek fájnak a lábai, mert sokat nő, és az ízületei nem porcosodnak oylan gyorsan, de utoléri magát, és ismét minden rendben lesz. De diszplázia is lehet, az már komolyabb,d e jó tenyésztőtől nem lesz baj. Nekem bernim van, Kiskunfélegyházán, bilber ranch-en vettük. Volt labradorom is, csak 1, szuka. Hihetetlenül aranyos kutya volt. Gyerek mellé kifejezetten ajánlom, én is gyerek voltam még. Jelenleg van egy border collie-nk is, na abból kettő volt, csak a testvére meghalt. Az sem bántja a gyereket, viszont nagy a mozgásigénye. Ha a gyerekeidről tudod, hogy kevésbé felelősségteljesek (nincs kedvük mindig sétáltatni), akkor kevésbé ajánlom.
Az ír szetter is rettentő jószándkú, de még többet akar mozogni.
A berni előnye, hogy minden nap kell ugyan sétáltatni és akkor amikor még vagy már hűvösebb van, de nem kell sokat, mentek néhány utcát. Szabad nyúzni is, sőt, akkor úgy érzi, foglalkoznak vele. Arra számíts, hogy a berni, ha mondjuk 4-en vagytok, 5.-ig családtag. Nem azoknak a gyerekeknek való, akik megunják a kutyát hamar.
A labrador egyébként nem őrzi a házat. Lehet, hogy a kan igen, nekünk szukánk volt, de szerintem még össze is barátkozott volna egy betörővel. Egy berni azért őrzi is. A border collie-nk is ugat ilyen esetben.
Mi annak idején a labradort szigetszentmiklóson vettük egy tenyésztőtől törzskönyvvel, de már több, mint 10 éve volt ez, nem tudom hol.
Még valami: a 20-asnak igaza van. Nekünk még dupla teleknél is nagyobb telkünk van (igaz,a kutya a felére nem mehet be a szép növénynek miatt), mégis sétáltatni kell. A kutya úgy érzi, nem foglalkoztok vele, ha ezt nem tezsitek. ha nem sétáltatod meg vmelyik nap, mert pl. vmiért nem tudod, akkor meg labdázni, frizbie-zni kell vele, stb. A kutya egy élőlény, képzeld, ha téged kiraknának a kertbe. lehet, hogy a kert nagy, de mi a frászt csináljon ott? ha ketten vannak, még megértem, de egyedül föl alá futkosson? Amelyik ilyet tesz, az őrült. A bernivel állati sokat kell foglalkozni. Pl. kefélni a szőrét. Ha ez így van, akkor inkább a labradort válaszd, az a legideálisabb. Nem oylan hosszú a szőre, hogy naponta kefélni kelljen, mert különben összeáll, szereti a gyerekeket, könnyen tanul, értelmes, és nem akkora a mozgás igénye mint pl. az ír szetternek. Nehogy úgy járjatok, hogy anyáék gondoskodnak a gyerekek kutyájáról.
Mindazonáltal te ismered a gyerekeidet. Lehet, hogy a világ leggondoskodóbb gyerekei. De egy kis idő múlva ráunnak. Nme örökké néz ki a kutya bájos cuki kis kölyöknek.
Sziasztok!
Nekem van két németjuhász szukám, ovodás gyerekek ölében nőttek fel, nagyon türelmesek és nagy a szeretet igényük. Emellett kiváló házőrzők is! Bármikor rájuk bíznám a házat is és a gyerekeket is. 3 évesek lesznek, hirtelen megváltozott életkörülményeim miatt most éppen nekik keresek gyerekes családot kertes házzal. Ha felkeltettem az érdeklődéseteket írjatok és a többit privátban megbeszéljük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!